ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Szappanopera döntheti el a brit választásokat
2005. május 4., szerda, 9:41|Utolsó módosítás: 2005. május 4., szerda, 10:08

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A kormányzó brit Munkáspárt stratégái komolyan tartanak attól, hogy - az iraki háborút kísérő belpolitikai botrányok, a bűnözés és a bevándorlás körüli súlyos viták mellett - az egyik legnézettebb szappanopera különösen izgalmasnak ígérkező epizódja is milliókat tarthat távol a szavazóhelyiségektől a csütörtöki parlamenti választásokon.


Fotó: Fábián Évi
Tony Blair
Ajánlat
Ez megy a tévében
Ez pedig a moziban

Nagy-Britanniában mindig csütörtöki napon rendeznek minden helyi és országos népképviseleti választást, amelynek alkalmából nem hirdetnek munkaszünetet. Ez azt jelenti, hogy azoknak a választóknak a zöme, akiket egyáltalán érdekel a dolog, általában munka után, az esti órákban adja le voksát a 22 óráig nyitva tartó választóhelyiségekben.

Most azonban a BBC tévé negyven éve futó szappanopera-sorozata, a nemzeti intézménnyé fajult EastEnders az előzetes ismertetők szerint különösen mozgalmas epizódjához érkezik éppen csütörtökön: nem elég, hogy Pauline életre szóló döntést hoz, miután találkozik a kis Chloeval, de Dot néni autóvezetői leckékbe kezd, ami Derek számára hajmeresztő élményeket ígér.

A keddi The Sun előrejelzése szerint a csütörtöki epizód 9 millió nézőre számíthat, és a Labour kampánystábja attól tart, hogy sokan közülük, akik a munkából rohannak haza megnézni az új EastEnders-t, utána már nem fognak felkelni a karosszékből, hogy elsétáljanak szavazni.

Jóllehet az 1997 óta kormányzó Munkáspárt minden felmérés szerint jelentős előnnyel vezeti a támogatottsági listákat, Tony Blair miniszterelnök épp a minap arra figyelmeztette a baloldali választókat, hogy ha közülük tízből egy távol marad a szavazóhelyiségektől, az már visszahozhatja a konzervatívokat a hatalomba.

Éppen a keddi lapokban jelent meg a Labour egész oldalas kampányhirdetése, amely - a Konzervatív Párt vezérére és miniszterelnök-jelöltjére utalva - azzal riogatja a baloldal híveit, hogy "Ha otthon maradnak, Michael Howardra ébrednek" péntek reggel.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!