ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Bálint Antónia és Magdi anyus is méricskél
2005. május 12., csütörtök, 14:45|Utolsó módosítás: 2005. május 12., csütörtök, 15:11

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Bálint Antónia borzasztóan izgul, Sebestyén Balázs még soha nem mérte meg, mekkora, Janicsák tesztekben erős, Marsi Anikónak bizonyítana. Gáspárné Bea asszonynak nincs erőssége, nem készül, de imádja Vágót, és könnyű kérdéseket kér. Hajós András eljátssza, hogy izgul, főleg az ábráktól retteg. Fodor Zsóka, a Barátok közt Magdi anyusa nem tart nagyon a megmérettetéstől, mert "ő nagyon olvasott".


Hatvan kérdés, hat sztárvendég 1/2. oldal >>

Forrás: RTLKLUB
Ajánlat
Az RTL Klub honlapja
Linktár
Vágó István-linkekMarsi Anikó-linkek

Az ország újabb tesztjében a műsorvezető páros, Marsi Anikó és Vágó István ismét arra kíváncsiak, hogy mennyi az IQ-ja egy-egy csoportnak és az országnak. A sikeres Az ország tesztje sorozat (IQ-teszt, KRESZ-teszt, Nagy tudáspróba, Nagy Évismétlés) ötödik ízben jelentkezik az RTL Klub képernyőjén. Ez a sorozat szerte a világon sikert aratott, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek évről évre újra kíváncsiak arra, hogy a különböző tematikájú megméretéseken hogyan teljesítenek a tesztben.

A nemzetközi formátum és a BBC-n lement egyik korábbi adás a napokban kiérdemelte a Rode Gold-díjat - Kolosi Péter programigazgató ennek örül az RTL Klub sajtótájékoztatóján. Vágó István ellenben a teasereket, a valóban viccesre sikeresett előzeteseket dicséri (emlékeztetőül: Badár Sándor az egyikben bamba benzinkutast alakít). A Legyen ön is milliomos! műsorvezetője szerint érdekes lesz következtetéseket levonni abból, hogy a tanárok vagy gyermekeik, a diákok átlagos IQ-ja lesz-e magasabb. "Ez egy tudomány, nem vagyunk teljesen a magunk urai. A kérdések feltevésének módja kötött. Ezt a kérdéssort már kipróbálták egy tesztcsoporton" - magyarázza Vágó.

"Minden ország szeretné tudni, hogy okosabb-e a többinél, hogy mennyivel jobb az átlagos IQ náluk, mint másutt. Tudományos szenzáció volna, ha kiderülne, hogy egy helyen nagyon eltér a világ átlagától. Az emberi faj átlaga, a rasszok tekintetében jobbára egyforma" - teszi hozzá.

Forrás: RTLKLUB

A stúdióban most is öt csapat verseng egymással: modellek, ápolónők, ellenőrök, tanárok és gyerekeik, a diákok. A csapatok huszonöt-huszonöt tagból állnak, de a stúdióban még helyet foglal hat közismert ember. Az idei IQ-teszt sztárvendégei Sebestyén Balázs műsorvezető, Bálint Antónia volt szépségkirálynő, Gáspár Bea asszony (Győzike neje), Janicsák István zenész és producer, Hajós András zenész, műsorvezető és Fodor Zsóka színésznő.

A műsorban összesen hat kategóriában 60 kérdés hangzik el, mindegyik esetben négy megoldás közül kell kiválasztani a helyeset. A kategóriák: Nyelvi feladatok, Számolási feladatok, Logikai feladatok, Emlékezeti feladatok, Téri feladatok, Gyakorlati feladatok.

A játékot nemcsak a stúdióban jelenlévők játszhatják, hanem a tesztet kitölthetik az interneten is, a megújult oldalon - ezen adatok felhasználásával mérik majd az ország átlagát, ami persze nem reprezentatív minta.

Forrás: RTLKLUB

Vágó István elmondja az [origo]-nak, hogy nagyon meghatotta Győzike feleségének szeretete és segítségkérése, de nem hiszi azt, hogy Bea asszonynak sok gondja lenne ezzel a tesztsorral. "Egy csoda, hogy teljesen más közegből érkező, így különböző emberek, mint például Gáspár Bea vagy éppen Hajós András akár egyformán is képesek teljesíteni" - jegyzi meg a műsorvezető.

Ámbátor az emberi faj átlagos IQ-ja népcsoportonként többé-kevésbé egyforma, a tesztek összeállítói gyakran mást tartanak fontosnak, mint egy-egy rassz, társadalmi osztály vagy korcsoport: így például az amerikai feketék korábban nehezményezték, hogy a tesztek nem mérik, hogy van-e ritmusérzéke az embernek, teszi hozzá a kvízmester.

A kérdéssort a Mensa tagjai állították össze: a nemzetközi egyesületet 1946-ban alapították Angliában. Ma több mint százezer tagja van a világ mintegy száz országában. Magyarországi szervezete a Mensa HungarIQa - ami nem kötelezi el magát egyetlen ideológia, filozófia, politika vagy vallás mellett sem, és semmilyen közös véleményt nem erőltet a tagjaira. A társaság célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése valamely - a Mensa felügyelő pszichológusa által elfogadott - intelligenciateszten.

Kalmár Csaba


1/2 következő oldal >>

1. Hatvan kérdés, hat sztárvendég

2. Az előző IQ-teszt eredményei: régiók, szőke nők, villalakókKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!