ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

A South Parkkal csap össze a Simpson család
2005. július 15., péntek, 11:49|Utolsó módosítás: 2006. március 27., hétfő, 11:13

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Tegnap jelentették be az idei Emmy-díjak jelöltjeit. Az Egyesült Államokban igen nagy sikerrel futó Desperate Housewives 15 jelölést kapott, de több fronton is erős a mezőny.


http://abc.go.com/primetime/desperate
A Desperate Housewives kirobbanó siker
Ajánlat
Az összes jelölt
Mindent az Emmyről
Az ABC sikersorozata
Ajánlat
Kiléphet a Will & Grace sztárja
Kényes témához nyúlnak az amerikai tévések
Öngyilkos lett egy amerikai valóságshow-szereplő

Bár a tévés alkotásoknak, szereplőknek, rendezőknek létrehozott Emmy-díj-átadó 57. rendezvénye csak szeptember 18-án kerül megrendezésre, a jelöltek már megvannak. A győzelemre esélyes produkciókat, csatornákat, személyeket tegnap nevezte meg az Academy of Television Arts & Sciences a kaliforniai Leonard H. Goldenson színházban. A tévés ünnepet persze közvetítik a tévécsatornák is: a Los Angeles-i Shrine Auditoriumból sugárzott nagy estén 27 kategóriában adnak át díjakat. A 2004. június 1. és a 2005. május 31. közötti időszakban vetített alkotások vetélkednek.

Az Egyesült Államokban nagy sikerrel futó Desperate Housewives jelölések számában is jeleskedett, a nagy nézettség mellett: a külvárosi életet bemutató szatíra készítői és szereplői 15 kategória kihirdetésénél reménykedhetnek. Hasonlóan jól szerepelt a jelölés során a Will & Grace című, Magyarországon is látható sorozat, szintén 15 ízben izgulhat a stáb.

A rajzfilmeknél összecsap Samurai Jack a South Park lökött szereplőivel, de A Simpon család sárga fejű tagjai is ott állnak csatasorban, nem is beszélve Spongya Bobról. A valóságshow-k és dokumentumfilmek közt az Amazing race, a Contender és a CBS-en futó újabb Survivor vetélkedik, az HBO Gázáról szóló filmje és a Discovery Channel Living with wolfes című természetfilmje mellett.

Szeretünk, Raymond (Everybody Loves Raymond) például olyan sorozat, mely kilenc évad után véget ér, ám így is kilenc alkalommal jelölték, különböző kategóriákban. A Lost (Elveszve) című sorozat, mely légi katasztrófát túlélő, szigetre kerülő embereket mutat be, szintén siker: ez az alkotás 12 kategóriában került be a legjobbak közé. A Lost mellett a Desperate Housewives is az ABC tévécsatorna sikere, mely ezzel a két szériával javított az elmúlt két év viszonylag gyengébb eredményein.

A logikusan Amerika-központú díjkiosztón a helyi Megasztár, az American Idol is kapott jelölést: az Államokban ez volt az egyik legnézettebb tévéműsor. A tévécsatornák külön versengésében az HBO áll az élen, 93 jelöléssel, amit a CBS (59) követ. Az NBC 54, az ABC 51, a Fox pedig 49 jelölést kapott. A szeptemberi show házigazdáit még nem nevezték meg.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!