ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Geszti Péter és Török Ferenc gittegylete
2005. augusztus 26., péntek, 14:37|Utolsó módosítás: 2005. augusztus 26., péntek, 15:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Józsefváros szívében, a Nyócker közepén forog az MTV és A Nagy Könyv olvasásnépszerűsítő program számára a Pál utcai fiúk című regény versenyfilmje. A rendező a Moszkva térrel és a Szezonnal már bizonyított Török Ferenc, a projekt arca pedig Geszti Péter: miképp a regényt, őt sem kell túlzottan hosszan bemutatni. Megnéztük, hogy fest a modern Nemecsek farmernadrágban, bézbólsapkában, kvarcórával.


Egy falatnyi Haza 1/2. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Ajánlat
A Nagy Könyv oldala
Ajánlat
Alföldi Róbert a legnagyobbakkal forgat
Képgaléria

Egészen friss fotók!A Pál utcai fiúk forgatása


A nyolcadik kerület közepén forgatják a Pál utcai fiúk versenyfilmjét az MTV számára: az eredeti helyszínen bajos lenne, ugyanis egy terebélyes ház pöffeszkedik az egykori grund helyén. Itt a kopott, lerobbant házak közt ásítozó üres telken nagy élet zajlik, többtucatnyi gyerekek feszül egymásnak, vad rikoltozást, harci kiáltásokat hallatva. Az Áts Ferit követő fele piros-vörös felsőben, a másik 15-20 srác vegyes holmiban küzd, a gyerekeken farmernadrág, néhol menő póló, kitaposott, de márkás sportcipő. Épp egymásnak rontanak a srácok, némelyik a harc közben a kamera felé pillant, vajon veszik-e épp őt - ugyanakkor mások vígan vigyorognak a dulakodás közben, ami nem passzol a falatnyi Hazáért, a grundért való küzdelemhez.

- Nem röhögsz, Nemecsek, az isten áldjon meg! - hallatszik egy méltatlankodó kiáltás a kamerák mögül, forgatás leáll. A tömegverekedés után a stáb a gyerekek testi épségét ellenőrzi, egy vékonydongájú ifjonc pedig méltatlankodva zihál, mutálás előtti manóhangon protestál: - Nekem majdnem leszakadt a fejem!

A grund szélén egy szétesett, lezúzott lakókocsi trónol, egy szakadt, lepattant Mercit már be is nőtt a gaz, szemét kandikál ki a magas fű alól. Egy koszos kutyaól előtt egy lukas bőrlabda pihen, a Pál utcai fiúk pedig a forgatás szüneteiben mohón táplálkoznak, és dobozos kólát isznak a farakások tövében.

Török Ferenc rendező örül neki, hogy ez a könyv jutott neki: "Megkérdezték, hogy melyiket vállalnám, nekem rögtön a Pál utcai fiúk jutott eszembe, ez áll hozzám legközelebb. Jó olyat rendezni, ami meg is nyerheti a versengést, de ez persze nem a mi érdemünk, hanem Molnár Ferenc sikere lenne. Számomra rémálom volt az olasz adaptáció, ami pár éve ment, épp ezért el is határoztam, hogy nálunk a felnőttek világa nem kap szerepet, csak a gyerekekre fókuszálunk. Két felnőtt szereplő van, Mucsi Zoltán lesz Janó, a grund őre, Geszti Péter pedig a produkció arca, ő a narrátor" - meséli.

Fotó: Fábián Évi

Geszti Péter

A rendező elárulja még, hogy ők maguk castingolták a srácokat. Sokan jelentkeztek a válogatásra, jó ötven legényke került be a csapatba, ezek közül 10-12 főszereplő. Közben előre meggyúrt homokgombócok érkeznek egy raklapon, a gondosan kiválasztott fiúk közt pedig némi verekedés tör ki a forgatáson kívül is, de nincs komoly harag, nem folyik vér, minden mehet tovább. A vékonyka, alacsony Ernő kap egy kis bátorítást, majd jöhet egy újabb jelenet.

Geszti Péter narrátorként adja hangját és arcát is a versenyfilmhez. "A téma érdekelt, és a rendező személye volt a garancia, dolgoztunk már együtt, reklámfilmeket gyártottunk. Egy-egy műsort kap minden regény, amely bejutott a legjobb tizenkettőbe, a mi feladatunk pedig az, hogy meggyőzzük a mostani fiatalokat, hogy ez a mű örök és halhatatlan. Ezt szimbolizálja az is, hogy a film felében modern ruhákban, sportcipőkben rohangálnak a srácok, míg a másik felében régi gúnyákba bújnak. Nekem ez valóban nagy élmény, azokat az időket juttatja eszembe, mikor magam is gyerekszínész voltam, és külvárosi helyszíneken forgattunk" - tűnődik.


1/2 következő oldal >>

1. Egy falatnyi Haza

2. Geszti értékelKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!