ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Szappanopera indul állatokkal
2005. szeptember 5., hétfő, 11:18|Utolsó módosítás: 2005. szeptember 5., hétfő, 12:16

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az Animal Planet természetesen állatokkal készített sorozatot, de nem a téma, hanem a feldolgozás módszere újszerű: hogy a realityműsorok iránt fogékonyabb fiatalabb nemzedék és a szappanoperákat kedvelő nagymamák és kismamák is odakapcsoljanak, a rókamanguszták családi életét egyfajta valóságshow-ként igyekeznek bemutatni.


Ajánlat
Az Animal Planet honlapja
Egy korábbi, állatos show

Felegyenesedett helyzetben alig tizenkét hüvelyknyi magasságukkal, legfeljebb egykilós súlyukkal a rókamanguszták olyan kisemlősök, melyek a föld legforróbb és legszárazabb helyein élnek. A mongúzok családjába tartozó állatok gyorsan érő és messzemenően társasági lények - szívósságukkal akár egy kobrát is képesek megölni. A manguszták rendszerint 5-30 egyedből álló csoportba szerveződve élnek, élettartamuk 12-14 év. Élőhelyük az észak-afrikai Kalahári sivatag, tartózkodóhelyük a pihenés során fűvel bélelt üreg, melyet földi mókusokkal és sárga mongúzokkal osztanak meg.

A manguszták számos ragadozó számára finom csemegének számítanak, ezért egy őrszem mindig őrködik a többiek biztonsága felett, míg azok élelem után kutatnak vagy alszanak. A manguszták féltve őrzik territóriumukat, és elszántan küzdenek lakóhelyük megvédéséért más családokkal szemben.

animal planet

A rókamanguszták udvarháza című sorozat főhősei közt van Hortenzia (a "Szakállka" közösség nőstény vezére, vezetője), Konstantin (uralkodó férfiú, és egyben Hortenzia kicsinyeinek atyja), Auguszta (alárendelt nőstény, Hortenzia lánya) vagy éppen a gaz Márió, a rivális Lazuli család kalandor természetű hím tagja.

Az egyedi szappanopera szeptember 19-én indul az Animal Planet műsorán. Kedvcsinálónak az első rész ajánlója: "Szemtanúi lehetünk Hortenzia újszülött kicsinyei első, bizonytalan lépteinek. Drámai fordulatot vesz a cselekmény, amikor a bébik egyikét gaz rókamanguszták rabolják el. Megmentésére az idősebb testvér, Bátor siet, ám neki is nehézségekkel kell szembenéznie, amikor megharapja egy mérges vipera."

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!