ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Jönnek a New York-i helyszínelők
2005. szeptember 15., csütörtök, 14:30|Utolsó módosítás: 2005. szeptember 15., csütörtök, 14:59

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az Ipsos Amerikában végzett felméréséből kiderült, hogy a tévénézőknek elegük van a realityműsorokból. A sorozatok között a CBS-en futó új Helyszínelők futott be, a New York-i csapatot várják nagyon az Államokban - ennek első része pont ma kerül a képernyőre itthon.


Ajánlat
A New York-i helyszínelők oldala
Lost az ABC-n
Született feleségek
Reality - angolul
Valóságshow: soha nem lesz vége
Cikkek, képek gyűjteménye

Felmérést végeztek a tengerentúlon az őszi tévés szezon előtt arról, mit gondolnak az emberek a műsorok összetételéről, hitelességéről, mennyit töltenek a képernyő előtt és hogy melyek voltak tavasszal a legkedveltebb sorozatok. A kutatás során ezernél több amerikait kérdeztek meg.

A felmérés alapján egyértelműnek tűnik, hogy a valóságshow-k untatják az embereket. A megkérdezettek 80 százaléka szerint már túl sok realityműsor van a tévében, és nagy részük abban sem hisz, hogy ezek a programok rászolgálnának nevükre, hiszen nem a valóságot mutatják be. Az emberek több mint fele szerint nagyban torzítják a valóságot, és negyedük mondja, hogy teljes egészében mesterségesek. Érdekes megjegyezni, hogy a válaszolók csaknem fele szerint igazából nem is számít, hogy a valóságshow-k valóságosak-e, és kevesebb, mint harmaduk tartja fontosnak a hitelességet. A fanyalgás Magyarországon is jellemző volt, így például fórumokon és beszélgetések során szinte senki nem vágyott a Való Világ harmadik szériájára, és mégis kimagasló nézettséggel futott közel fél éven át.

Amit sokallnak még az amerikaiak, az a tévében mutatott kegyetlenség, bűntények és krimik. Ami nálunk 16 vagy 18 karikás műsor lenne, arról odaát a válaszadók éppen fele gondolja, hogy lehetne belőle kevesebb is. A könnyedebb műfajokkal (mint például a szitkomok), drámákkal, hír- és sportműsorokkal - úgy fest - elégedettek a megkérdezettek, ezekből ugyanis a többség szerint éppen eleget tűznek műsorra.

cbs

A New York-i helyszínelők itthon ma kezdenek

A kutatásból az is kiderült még, hogy az átlagos tévénézés az USA-ban heti 15 óra, de azért jócskán akadnak, akik húsz óránál is többet bámulják a képernyőt. Ezek az adatok ellentmondanak a korábban napvilágra került tanulmánynak, mely szerint az Államokban egy felnőtt átlagosan 4 óra 28 percet ül a tévé előtt - azaz más a bevallott időtartam és a mért valóság.

Azt is megkérdezték, hogy melyik tavasszal útjára indított sorozat őszi folytatását várják a legjobban. Ez alapján az első helyen végzett a nálunk éppen ma induló New York-i helyszínelők, második lett a TV2-n ősszel startoló Született feleségek, harmadik helyet pedig karöltve vitte az RTL Klubon futó Lost és a nálunk még ismeretlen House.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!