ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Hülye focisták és az ufók inváziója
2005. szeptember 16., péntek, 14:31|Utolsó módosítás: 2005. szeptember 16., péntek, 14:39

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Új és régi műsorokkal próbálkozik a Filmmúzeum az ősszel - de logikusan a frissen felvett anyagok is a múltba visznek, egy lassabb, szelídebb, szürkés-homályos világba. Azok is jól járhatnak, akik betegesen ragaszkodnak régi holmijukhoz, akik mániákusan gyűjtik a régi, sárga villamosjegyeket, vagy akik arra kíváncsiak, vajon mi lett azzal a derék, sztahanovista munkásember vasszobrával, ami csak úgy eltűnt 1989 körül.


Létezik magyar űrflotta 1/2. oldal >>

Forrás: MTI
Ajánlat
A Filmmúzeum oldala

A Filmmúzeum 2000 novemberében kezdte meg adását. Az első két évben csak magyar - és persze archív - tartalommal bírt a csatorna, majd 2003 óta külföldi filmeket, sorozatokat is vetít. A régi filmekre építő Filmmúzeum napjainkban közel 1,5 millió háztartásban fogható Magyarországon. Az elmúlt időkben a retro-csatorna Az Angyal című sorozattal, az Orion űrhajó kalandjaival, a Muppet Show-val és poros, ám klasszikus filmekkel csábított főképp, ám őszre saját műsorokat is ígérnek a szerkesztők.

Az egyik viszonylag új műsor a saját Híradó lesz, ebből tavasszal már lement pár kísérleti adás. A műsorvezető a Tilos és az Est FM rádiókból is ismert Erdélyi "Superman" Zsolt, a stílus persze retro, a képzeletbeli világ bizarr, furcsa hírei a hatvanas-hetvenes évekbe repítik a nézőket. A Bakfitty nevű magyar űrhajó meghibásodása felett érzett szomorúságunkat és elkeseredésünket kompenzálja a Betyár 1 sikeres kilövése és a Kuruc 2 megbízható teljesítménye, miközben vinnyogva röhöghet a néző a hülye focisták - okos labdarúgók meccsen forgatott összeállításon, mely a fiktív világ nem létező sporteseményeiről készített sporthíradóban látható. Régi képanyag, új - hol cinikus, hol szimplán vicces - kommentárral, egy letűnt kor, egy lassabb világ iránt érzett nosztalgia, nyakon öntve nem kevés iróniával. A kamuhírek célja nem a dezinformálás: inkább egyszerűen csak szórakoztatni szeretnének, akár Gorbacsovval, akár a planétánkat ellepő ufókkal.

Erdélyi elmondta az [origo]-nak, hogy az m2 Kultúrház című műsorában nem lesz többet, noha nézettségben jól teljesített a Szubjektív. "Az egy nyári munka volt, immár vége. A cél az volt, hogy provokáljam a nézőket, én spontán módon elmondtam a véleményem erről-arról, és sokan maradtak a csatornán, hogy hallják, mibe kötök bele" - mondta.

Filmmúzeum

A Filmmúzeum új műsora lesz A hét műtárgya, ebben tudományos alapossággal mutatnak be régi használati tárgyakat, köztük olyanokat is, melyeket totális kudarc után visszavonultattak, belátván, hogy a formatervezés zsákutcába jutott. Ami korábban technikailag forradalmian újnak hatott, az ma néha megmosolyogtató, furcsa tárgy. Régi reklámfilmek is lesznek a műsorban, de a Rákosi- és Kádár-korszak jellemző iparművészeti alkotásai is feltűnnek. Az impregnált szemüvegtörlő papír, a narancssárga-kék Perion elem, az Amodent-rágó tehát nem múlt ki végképp, kísértetként néha visszanéz, de csak ímmel-ámmal riogat.


1/2 következő oldal >>

1. Létezik magyar űrflotta

2. Szexi kombinék, Alfa RómeókKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!