ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Polgármesteri támadás a TV2 plakátjai ellen
2005. október 20., csütörtök, 14:24|Utolsó módosítás: 2005. október 21., péntek, 11:05

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Tarlós István óbudai polgármester szerint szeméremsértőek és elfogadhatatlanok az új TV2-es műsor, a Buzera plakátjai, így leszedeti ezeket Óbudán.


TV2
Ez az egyik
Ajánlat
A TV2 honlapja
Képgaléria
A TV2 új műsorai - fotók a Buzerából

Új TV2 reality: Vásott kölykök


A TV2-től kapott információk szerint Tarlós István III. kerületi polgármester letakartatta a hivatalához közel eső, a Buzera című műsort reklámozó plakátot - erről a Multireklám értesítette a tévécsatornát. Állítólag Tarlós 24 órát ad a plakátok eltávolítására, ellenkező esetben ő intézkedik arról, hogy a kerületből ezek eltűnjenek.

A TV2 PR- és marketingvezetője ezt önkényes, érthetetlen eljárásnak tartja. "Elfogadhatatlan számunkra ez az eljárás, hiszen az Önszabályozó Reklám Testülettel előzetesen egyeztettünk" - mondta Lóránt Gergely az [origo]-nak. Összesen 450 plakát került ki, ezekből 150 darab telefonfülkékre.

Tarlós István polgármester közölte, hogy ő a műsort nem kritizálná, de az egyik szocialista képviselő panaszkodott, hogy miféle rajzok díszítik a plakátokat, ez indította el a lavinát. A képek láttán döntöttek. "Ezek gyanús ábrákat tartalmaznak, így intézkedünk, hogy az önkormányzat közterületein elhelyezett plakátokat távolítsák el. Nem csak én akarom leszedetni ezeket, a szocialisták és a fideszesek is megszavazták. Gyermekkoromban a külvárosi vécékre pingáltak ilyen ábrákat. Hol a határ? Mi lenne, ha minisztériumi iratokon, EU-s pályázatokon is ilyen játékos figurák, emblémák szerepelnének? Ilyen plakátok láttán nem csoda, hogy nem Budapest lesz Európa kulturális fővárosa" - nyilatkozta a polgármester, miután felhívtuk, hogy ismertesse álláspontját.

Az Önszabályozó Reklám Testület Etikai Ad Hoc Bizottságának szeptember 21-i állásfoglalása szerint "a bizottság egyhangúlag úgy foglalt állást, hogy a tárgyalt reklám a hatályos jogszabályok rendelkezéseit és a Magyar Reklámetikai Kódex előírásait nem sérti. A citylight-on és telefonfülkén megjelenő plakátokon egy rombusz alakzat, illetve egy szomorú fejforma látható, a reklámozott termék megnevezésével és a "rossz az, aki rosszra gondol" szlogennel. A bizottság álláspontja szerint a gyermekrajzra emlékeztető reklámok megjelenésükkel jó ízlést, közízlést nem sértenek. A bizottság álláspontja kialakításakor feltételezte, hogy a reklámok megjelenése és a reklámozott műsor között tartalmi összefüggés van."

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!