ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Sorozatos invázió a Föld ellen
2005. november 3., csütörtök, 9:44

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Amerikában egyre nagyobb divat videojátékokból filmet készíteni. A tengerentúlon éppen a Doom című film kaszál a mozikban, de a Fox tévécsatornánál úgy gondolták, hogy vannak olyan témák, amelyek feldolgozásához egyetlen film nagyon kevés lenne, és komolyabb produkcióba vágták a fejszéjüket.


1/2. oldal >>

fox.com
Ajánlat
A Fox honlapja

Hollywood a kilencvenes évek közepe óta sorra készíti hol jobb, hol rosszabb feldolgozásait a játékipar terméséből, gondoljunk csak a Street Fighter, a Mortal Kombat, a Tomb Raider, az Alone in the Dark, a Resident Evil (magyar címén Kaptár) vagy a nemrégiben debütált Doom című nagy nevekre, amelyek minőségüktől függetlenül igen komoly bevételt hoztak a filmiparnak. Tekintve, hogy a számítógépes és a konzoljátékok piaca már a Hollywood költségvetésének nagyságával vetekedik, nem csoda, hogy egyre gyakrabban kívánják ötvözni a két műfajt, és nem csak adaptációkra vonatkozik. Steven Spielberg például nemrégiben az Electronic Artshoz szerződött, hogy három játék rendezőjeként és kreatívjaként tevékenykedjen.

Nem csoda tehát, hogy a divathullám erejét a Fox tévécsatorna is igyekszik meglovagolni, ők azonban egy egészen más, mondhatni teljesen új irányt választottak, és ha ügyesek, akár komoly klasszikust is teremthetnek.

A csészealjak támadása

A Pandemic Studios és a THQ idén júniusban mutatta be legújabb játékát, amely a Destroy All Humans címet kapta, PlayStation 2-n és Xbox-on debütált elég nagy sikerrel. A pozitív visszajelzés elsősorban a remek ötletnek volt tulajdonítható, mivel az alkotók szakítottak a hagyományos ufós sztorik felépítésével, és most végre egy olyan játékot alkottak, ahol a földönkívüliek bőrébe bújva élhetjük át egy Föld elleni invázió mérhetetlen izgalmát.

fox.com

A játékmenet során az volt a dolgunk, hogy egy Crypto nevű ufó-katonát irányítva előkészítsük a terepet a kollektív támadáshoz a Föld ellen az 1950-es években. Ha akartuk, akkor letaroltuk a fél várost, de az emberek agyát is irányításunk alá vehettük, vagy láthatatlan bajkeverőként tehettük tönkre kezdetleges védelmi rendszerüket. Persze ez az egész folyamat inkább vicces és szórakoztató volt, semmint brutális, hangulata leginkább a régi ufós filmek paródiájához, a Támad a Mars című filmhez hasonlított.

Ez az ötlet komoly sikert aratott, így a Fox csatorna kreatívjai is felfigyeltek a lehetőségekre, és azonnal tárgyalóasztalhoz ültek a THQ hasonlóan fantáziadús vezetőivel. Meg is lett az eredménye.


1/2 következő oldal >>

1. Sorozatos invázió a Föld ellen

2. Az ufók már a spájzban vannakKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!