ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Legtöbbet az m1 sportol
2005. november 10., csütörtök, 16:36|Utolsó módosítás: 2005. november 11., péntek, 11:19

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

2005 januárja és novembere közt az m1-en tizenkét sportág eseményiről közvetítettek. Miközben az RTL Klub a Forma-1-et favorizálja, és futballal, boksszal foglalkozik, a TV2 pedig az utóbbira szakosodott, az m1 adott jégkorong-, kézilabda-, vízilabdameccset, de volt motorverseny, birkózás vagy épp torna, úszás is. Milyen sportesemények voltak és milyen nagyobb versenyek, bajnokságok lesznek a Magyar Televízió egyes csatornáján?


Forrás: MTI
Talmácsi miatt sokan kapcsoltak a motorversenyekre
Ajánlat
Az MTV honlapja
Ajánlat
Miló Viktória eltűnt a képernyőről
Még mindig eladható a magyar futball
Futballparádé a Viasaton
Futball-vb: az MTV nem szórja a pénzt
Halál és feltámadás a futballpályán
Futballisták hálószobájában forog az új valóságshow
Román futballsztár mehet a brit Big Brotherbe

A legtöbb magyar szereti a sportot - nézni. Sokan utoljára az "egy kicsi mozgás, mindenkinek kell / a karosszékből álljanak most fel"-dallamocska hallatán tápászkodtak fel a kanapéról (mikor korosodó rajzfilmfigurák hintáztak a csilláron, 1974-es kezdéssel), ez pedig nem tegnap szólalt meg legutóbb. Hogy mi az RTL Klub sportos profilja (Erdei, Forma-1, foci), hogy mit ad a Viasat 3 (Bajnokok Ligája), vagy hogy kik a TV2 ütős emberei (Csábi Bettina, Csonttörő, Hóhér) az többé-kevésbé ismert. Az RTL jövőre a Dakarra fókuszál, lesz World Rally Championship, K-1 és Red Bull Air Race World Series - de nézzük, mit kínál az MTV!

Az m1 idén, november 8-ig 427 órában adott sportközvetítést, ami több, mint az RTL Klub 361 órája, és sokkal több, mint a TV2 56, sportra fordított órája. Az új főcímmel, új díszlettel jelentkező Telesport, ebben a bő tíz hónapban, összesen 1354 alkalommal tűnt fel a képernyőn.

A sportközvetítések közül a vízilabda-világbajnokság meccsei voltak a legnépszerűbbek, a döntő 28 százalékos közönségaránnyal futott, ami igen jó az m1 esetében. Az első öt helyből három férfi vízilabda-meccsé, de a női döntő is felfért a dobogóra: az épp tévézők 23 százaléka nézte. Viszonylag sokan követték még a teremlabdarúgó-bajnokság összecsapásait januárban, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája meccseit októberben-novemberben, és a motorversenyek is népszerűek voltak, köszönhetően a harmadik helyen zárt Talmácsi Gábornak.

Motorimádóknak jó hír, hogy további két évig biztosan lesz Moto GP az m1-en, sőt, a királykategória versenyeit is közvetítik, igaz, ezeket felvételről, éjféltől. A vízilabda további négy évig biztosan a Magyar Televízió egyes csatornáján lakik majd, itt első választási joga van a csatornának, egy 20 meccses közvetítési kötelezettséggel. A kosárlabda is visszakerül az m1-re.

Nagy bánata a sportosztály dolgozóinak, hogy a Viasat 3 "elvette" tőlük a futball Bajnokok Ligáját, az RTL Klub pedig a jövő nyári foci-világbajnokságot közvetíti, noha ez mindig a közszolgálati csatorna programja volt. Mivel a vb elvesztése fájó seb, úgy vélik, hogy a 2006-2007-es BL közvetítési jogainak megszerzése jelenthetne némi gyógyírt.

Az m1 sportért felelős munkatársai szoros kapcsolatban vannak a Soprt 1 csatornával, úgy vélik, hogy nem igazán konkurencia, hiszen az m1 nem tematikus adó. Sugárzási jogot, képjogot, hírjogokat is átadnak egymásnak, de kommentátort is cserélnek néha. A Viasathoz szerződött Hajdú B. István ugyanakkor szintén feltűnik majd az m1-en (a hangja biztos), vízipólómeccseket kommentál majd.


A hideg napokon kiemelkedő sportesemény lesz a téli olimpia, az m1 száz órán keresztül próbálja meg kiszolgálni a téli sportok híveit. A bő kéthetes esemény műkorcsolya-versenyei és jégkorongmeccsei jó időpontban lesznek, a síversenyek délután kerülnek programba. Az MTV-ből egy négyfős csapat utazik a helyszínre.

A jövő nyári Úszó Eb lesz az egyik legjelentősebb sportesemény, jó egymilliárd forint a tévé erre fordítható kerete, ugyanis a FINA komoly előírások betartása mellett engedélyezi csak a rendezést és a közvetítést. Szükség van például víz alatti, mozgó kamerára, de olyanra is, ami a műugrót követi esés közben, vele együtt zuhan. Ezek a készülékek nincsenek meg az MTV-nek, így bérelni kell azokat. A hosszútávúszó-verseny a Balaton közepéről jelentkezik, onnan sem lesz könnyű megoldani a közvetítést.

Nagy sikere volt az MTV-nek "A magyar sport összefog az árvízkárosultakért" akció, amely - élén az úszógálával - több jótékonysági sporteseményt indított el, és több mint tízmillió forint készpénz mellett, hatalmas mennyiségű adományt juttatott el a Máltai Szeretetszolgálat segítségével az árvíz sújtotta hazai és székelyföldi területekre.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!