ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Megalázták és eladták Darth Vadert
2005. november 15., kedd, 11:17|Utolsó módosítás: 2005. november 15., kedd, 15:22

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Galaktikus Birodalom és Donald Trump "császársága" egy valóságshow erejéig összeolvadt. Az NBC The Apprentice című műsorában maga Darth Vader szíthatta tovább a kedélyeket.


Lucas valóságshow-statisztát csinált Vaderből 1/2. oldal >>

Ajánlat
Többet a műsorról
Star Wars fan film awards
Donald Trump fotók
Star Wars a Filmklubban
Ajánlat
Tévésorozatban élnek tovább a jedik
Képgaléria
Új képek az utolsó Star Wars-filmbol


Csak igazi rajongók tudnak jó paródiát csinálni. A 2002 óta létező Star Wars Fan Film Awards alkotásai között tucatnyi zseniálisan vicces szkeccs tölthető le. Keményen nyúlnak a témához, nem féltik hőseik nimbuszát, mégis mindegyik kis mozin érződik, hogy az alkotók szeretettel és tisztelettel figurázzák ki kedvenceiket. Ingyen, érdek nélkül, a buli kedvéért.

Ha belép az üzleti érdek, akkor olyan silány és lélektelen "kiröhögtetős" alkotások lovagolják meg a Csillagok háborúja sikerét, mint Sztárt Vársz?! könyvsorozat vagy épp az érdemtelenül magasztalt Űrgolyhók. Ha pedig maga George Lucas is anyagilag érintett az ügyben, akkor végképp baj van: tucatnyi példáját láthattuk, hogy egy maréknyi dollárért képes megalázó (reklám)helyzetekbe sodorni és tökhülyét csinálni a maga teremtette galaktikus hősökből. Elég ha az 1978-as Star Wars karácsonyi különkiadás-ra gondolunk, amit így utólag már maga Lucas is tűzre vetne.

A starwars.com-on hónapok óta reklámozzák az NBC-n futó A gyakornok (The Apprentice) és a Csillagok háborúja közelgő nagy találkozását. November 10-én pedig bekövetkezett, amit vegyes értelmekkel várt minden rajongó: Darth Vader, a világ legismertebb "tanítványa" személyesen szerepelt a show-ban. Szinte látom Anakin Skywalker csalódott arcát a maszk mögött: teremtője (ismét) eladta, az új mestere egy ingatlanmogul és önjelölt showman: Donald Trump.

nbc.com

A kirúgó-show uralkodója

Trump Amerika egyik leggazdagabb embere, plázák, hotelek és kaszinók tulajdonosa, ingatlanspekuláns. 2002-ben alig 60 millió dollárért adta el az Empire State Buildinget, mivel New York immár újra legmagasabb épületét már amúgy is több mint 100 évre előre kibérelték - a tulajdonosok meg nem akarták "aprópénzért" tartani az épületet. Viselkedését tekintve a pénzükkel visszataszítóan kérkedő, ízléstelen playboyok és a Gordon Gekko-típusú kíméletlen Tőzsdecápák keveréke: erről az értő közönség a Gyakornok című kirúgó-showból győződhet meg immár negyedik éve.

A műsor lényege, hogy a nyertes kap egy jól fizetett állást Trump mellett - már ha van gyomra egy ilyen főnök mellett dolgozni. A Mester saját kezűleg választ ki másfél tucat reményteljes üzletemberjelöltet, a válogatott próbák során alámeríti őket az üzleti világ bugyraiban, majd egy kíméletlen bizottsági vallatás után kivág egyet, mint azt a bizonyos macskát. Nem, nem búcsúzik együttérző arccal, mint Stohl Buci vagy Tilla. Aki vesztett, dögöljön meg, a pökhendi módon odavetett "You're fired" a műsor és Trump személyes szlogenje, amolyan XXI. századi szállóige lett, amit "tulajdonosa" le is akart védetni.

A 2005. november 10-i adásban Trump még ezt is hozzáteszi: "Nem csak hogy kirúgunk valakit, de az aligazgató fénykarddal apró darabokra is vágja!". A balján pedig maga Darth Vader szuszog.


1/2 következő oldal >>

1. Lucas valóságshow-statisztát csinált Vaderből

2. Előbb a paródia, aztán a műsorKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!