ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Gálvölgyi nem kegyelmez
2005. december 14., szerda, 15:06

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A tévézési szokások nemigen változnak, sokaknak megvannak a kedvenc, bejáratott sorozatai, kvízei, lassan hömpölygő szappanoperái, csevegős főzőműsorai és bárgyú betűösszerakó játékai. A szokásos triót, a Barátok közt - Győzike - Vágó István alkotta csoportot ezúttal egy francia film és Gálvölgyi János bolygatták meg. Hírműsorok esetében is az RTL és a TV2 információit nézik-hallgatják legtöbben, viszont továbbra is az m1-en van a legtöbb híradó.


Száguldott a Taxi 1/3. oldal >>

Forrás: MTI
Ajánlat
Barátok közt, smink nélkül
Riportcikk a forgatásról
Heti hetes: a starttól az utolsó tapsig
Ott voltunk a felvételen
A számkivetett ápolónő és a virgonc beteg
A Jóban Rosszban forgatásról
Banánhéj - avagy túlélni Győzikét
Megnéztük Bagi-Nacsát
A magyar hangja - a szinkronokról
Sokat a szinkronról
Én vagyok az anyád - a fordítókról
Való Világ 4 casting
Megnéztünk egy castingot
A Megasztár-válogató
Képgaléria
Jóban Rosszban forgatás

Barátok közt - forgatás

Michelle Wild, Jóban Rosszban

Heti Hetes felvétel

Banánhéj - Gombos Edinával

Lost - új sorozat az RTL-en

Új TV2 reality: Vásott kölykök

Csaó Darwin forgatás

Új RTL-es reality-vígjáték: Bajkeverők

Áll az alku - új fotók


Az elmúlt héten is tartotta előnyét a piacvezető: a teljes, tévéző lakosság 29,9 százaléka nézte az RTL Klub műsorát, 27,1 százalékot teljesített a TV2, 12,9 százalékon parkolt le az m1, a Viasat 3 pedig 4,1 százalékot mutatott fel. Az esti órákban, főműsoridőben jelentősebb az RTL előnye, igazából a 18 és 49 éves kor közti tévézők kategóriájában jelentős a differencia: itt a 37,3 százalékot szerző RTL Klub mögött, kissé lemaradt a TV2 (29,5 százalék). Fiatalabb nézők még rövidebb időt töltenek az m1 műsorát nézve: a kereskedelmi célcsoportban nincs meg a tíz százalék.

A teljes lakosságnál nem változnak a trendek, a hosszú évek óta futó Barátok közt rendületlenül népszerű, múlt héten is, átlagban bő kétmillió néző leste kíváncsian, hogy visszakapja-e a nem túl bölcsen szemeteskukában tárolt, majd elveszett millióit Barta Zsolt (Rékasi Károly), vagy megverik újfent. A legnézettebb epizód 2,19 millió nézőt hozott, szemben, a vége felé közeledő Győzike 2,18 milliójával (Kubában nyaralt épp az év tévésztárja). A két RTL-es műsor közt egy francia akcióvígjáték, némi képzavarral, a TV2 múlt heti zászlóshajója, a Taxi 3, ezt 2,19 millióan nézték, az épp tévézők 41,6 százaléka.

A dobogóról lemaradt a Gálvölgyi show múlt heti adása (de 44,8 százalékos közönségaránnyal futott), ugyanakkor kétmillió feletti nézőszámmal ment a Legyen ön is milliomos legnézettebb epizódja is. A teljes lakosságnál a legnézettebb hírműsorok közel egyformán teljesítettek, a vasárnapi TV2-es Tények és a hétfői RTL-es Híradó is 1,86 millió, információra éhes nézőt ültetett a képernyő elé. Az MTV múlt heti, legnézettebb Híradó-ja 826 ezer magyart érdekelt.

A kereskedelmi célcsoportban a Taxi harmadik része az élre száguldott, a francia akcióvígjáték 45,4 százalékos közönségaránnyal futott vasárnap. A TV2 eztán már csak egy műsort delegált a legjobbak közé, még az öreg Columbo tűnik fel a nézettebbek közt - amúgy jelentős az RTL-es dominancia. A 18-49-es korcsoportban a Gálvölgyi-show kapta a képzeletbéli ezüstérmet (47,7 százalékos közönségarány!), Berényiék pedig a dobogó alsó fokán kötöttek ki.

Győzike sem maradt le sokkal az 50 százalékos közönségaránytól, így hiába dohognak és méltatlankodnak sokan, a show nézett, a jelek szerint van rá igény. Más kérdés, hogy Gáspár Győző és családja egyelőre nemet mondott a folytatásra: de nyáron is volt nagy óbégatás, siránkozás és önsajnáltatás, a korrekt összegű ajánlatra már nem tudtak nemet mondani. Korábbi nyilatkozatok szerint az RTL Klub szeretné folytatni a nézettségi szempontból feltétlenül sikeres szériát, így nem biztos, hogy ez egy lefutott meccs.

A 18-49-es korcsoportnál, az RTL-es sorozatok közül jól ment a Vészhelyzet, a Lost, a Cobra 11, de a XXI. század is bő 700 ezer nézőt vonzott. A TV2-nél a Frei-dosszié, a Megasztár és az új, fekete Kojak is bő 30 százalékos közönségaránnyal futottak, az Áll az alku alatta maradt ennek. Az RTL Klubos Bajkeverők kalandjai a végéhez közelednek, de a nézettsége továbbra sem az igazi, mint ahogy a TV2-nél is alighanem többet vártak a Buzerá-tól (27,2 százalék) vagy a Született feleségek-től (29 százalék).

Továbbra is picit kínos, hogy az ötöslottó sorsolása az m1 legnézettebb műsora, noha a nyerhető összeg még messze van a bűvös egymilliárd forinttól. 1,24 millió honfitársunk izgult a számhúzáskor. Ennél jóval kevesebben követték a szombat esti A maharadzsa lányá-t vagy a hétfői Kékfény-t. Az Életképek 929 ezer nézőt érdekelt a múlt héten, de a Szomszédok sokadik ismétlése is megtalált 560 ezer tévézőt.

A Viasatnál a Miami helyszínelők éa a New York-i helyszínelők nyomozásait követik örömmel a nézők, ezek a sorozatok közel 300 ezer nézőt hoztak egyenként, de a Bajnokok Ligája meccsei is bő negyedmillió felett teljesítenek.


1/3 következő oldal >>

1. Száguldott a Taxi

2. Toplisták

3. MagyarázatokKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!