ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

2005: hazai tévés sikerek és bukások
2005. december 16., péntek, 12:15|Utolsó módosítás: 2005. december 16., péntek, 17:06

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Megkértük a négy legnézettebb hazai tévécsatorna programigazgatóit, vezetőit, hogy árulják el, kit tartanak az év arcának, melyik műsorukra a legbüszkébbek, mely próbálkozás sikerült hitványra, melyik műsor bukott hamar. Valamiért a jobban sikerült, nívós és/vagy nagy nézettségű produkciókról szívesebben beszéltek, mint a kudarcokról, de ez természetes. Belepillanthattunk a csatornák 2006-os terveibe is. Ez nem az év végi elemző cikkünk, inkább csak egy informatív előzetes - ezúttal nem is fűzünk kommentárt a tévés vezetők szavaihoz.


Viharok után az m1, új lendülettel az m2 1/4. oldal >>

Forrás: [origo]
Az Életképek az m1-en fut
Ajánlat
Megvizsgálta az ORTT az MTV elleni Fidesz-panaszt
Nem történt diszkrimináció az MTV-nél
Az MTV szakított Friderikusszal
Az MTV védi A Nagy Könyvet
Bejött az MTV újítása
Szomszédok-ügy: döntött az MTV
A BBC-től vásárolt halat az MTV
Átlátható, ellenőrizhető MTV-t akarnak
Legtöbbet az m1 sportol
Vizsgálat indul az m1 esti Híradója ügyében
Dob + basszus: új műsor az m1-en
Generációk vitája az m1-en
Fórum
Szólj hozzá!

Pusztay András, a Magyar Televízió egyes csatornájának műsorigazgatója az idei év sikerei közt az m1-en elsőként az ismeretterjesztő filmeket említi meg. "Kiderült számunkra, hogy a valóságshow-k közönsége mellett egy igen széles társadalmi réteg fogékony a tartalmas műsorok iránt. Nekik szántuk a BBC világszínvonalú természetfilmjeit és a DokuZóna dokumentumfilmjeit is, amelyeket főműsoridőben, ha nem is milliók, de sok százezren és hétről hétre egyre többen követtek. Emellett nagyon jó visszhangja volt annak is, hogy 5 év szünet után visszaállítottuk az Esti mesé-t a gyerekeknek, és tartalmas ifjúsági műsorokat készítettünk a fiatal közönség számára, amelynek megnyerése elemi érdekünk" - mondta.

A szórakoztatás terén is új produkciókkal állt elő az MTV, ezeket a közönség is díjazta. Egyik legnagyobb büszkeségük a Dob+Basszus, amellyel bebizonyították, hogy képesek az egyik legnagyobb kincsüket, az archívumukat a XXI. század elvárásainak megfelelően felhasználni és a régi képsorokkal akár a fiatalok figyelmét is elérni. "Nyugodtan mondhatom, hogy a Dob+Basszus néhány hét alatt branddé vált. Csakúgy, mint a délutáni talk-show-nk, ANagy-vita, amelyben emberi hangon valódi emberi problémákról beszélget vagy vitázik a fiatal és az idősebb generáció" - tette hozzá Pusztay.

Választási évben azt is sikerként könyvelik el, hogy "a közélet iránt érdeklődők számára továbbra is az m1 Híradó-ja maradt a leghitelesebb hírforrás, az Este pedig a legnézettebb hírháttérműsor", amelynek a nézettsége azután, hogy növelték a terjedelmét, még emelkedett is. A hazai médiapiac egyetlen valódi külpolitikai műsorát, a Panorámá-t pedig nem csak a magyar közönség, de a külföldi szakma is díjazta: az idei év legjobb politikai elemző műsorává választották Közép-Európában.

Kérdésünkre, hogy volt-e kudarc, bukta, picit kitérő választ kaptunk: "Nem mondjuk, hogy mindennel tökéletesen elégedettek vagyunk, de pontosan tudjuk, hogy mely műsorunkkal mit szeretnénk elérni, és jó úton haladunk afelé, hogy el is érjük céljainkat" - vélte a műsorigazgató.

Új tévés személyiségekről szólva a nagyközönség idén ismerhette meg igazán Lévai Balázst, aki korábban a színvonalas irodalmi műsort, a Bestseller-t jegyezte, de nagyobb népszerűségre 2005-ben ANagy Könyv és a Dob+Basszus műsorvezetőjeként tett szert. "Igazi közszolgálati figura ő, aki egy nyelvet beszél a fiatalokkal, de nem a harsányság és a pongyola szóhasználat az eszköze, mint oly sok pályatársának" - mondta róla Pusztay.

mtv

Tisza Kata, a Kell 1 pasi női műsorvezetője

A "Mi volt az év tévés botránya?" kérdésnek viszont egyik tévés vezető sem örült, érthető okokból. "Mifelénk konfliktusok vannak, valódi botrányok nincsenek. Más televíziókéval pedig nem foglalkozunk. Ez betyárbecsület kérdése" - kaptuk válaszként.

Az m1 műsorigazgatója a csatorna férfi/női arcaként Krizsó Szilviát és Pálffy Istvánt jelölte meg, ha csak egy-egy személyt lehet kiemelni - de sorolhatná hosszabban is, hiszen sok munkatárssal elégedettek.

A közeljövő is szóba került. 2006 első hónapjaiban a sporté lesz a főszerep. Az m1 közvetíti a téli olimpia eseményeit, valamint a magyar férfikézilabda-válogatott mérkőzéseit az Európa-bajnokságról, talán egészen a döntőig. "Szintén sport, de már az év második felében: a Bajnokok Ligája focimeccsei közül minden héten a legjobbat az m1-en láthatják majd a nézők. Emellett új nagyszabású szórakoztató műsoraink is indulnak, az egyik, a Kell 1 Pasi épp a cikk megjelenésének napján látható képernyőnkön. A fiatalok pedig újabb műsorokat találnak majd az m1-en hétköznap is. Természetesen a választások közeledtével színvonalas politikai műsorokkal is rendszeresen jelentkezünk majd a már megszokott felületek mellett, és bízunk abban, hogy mint eddig mindig, az idei választásokkor is a leghitelesebb tájékozódás reményében, azokon a bizonyos vasárnapokon is minket választ majd az ország" - fejezte be Pusztay András.

Kósa Somogyi György, az m2 műsorigazgatója szerint az m2 csatornán az év sikere a Filmidő című dokumentum-filmsáv volt, amely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy növekedjen az m2 csatorna nézettsége. "Ebben az évben nem volt kudarc-esemény vagy -műsor az m2-n. Végre önálló megrendelő csatornaként, önálló költségvetésből a kultúra és a művelődés csatornájává válik" - büszkélkedett.

Az m2-n több száz élő adás műsorvezetőjeként tűnt fel Hegedűs Juci, akire a televízió vezetői is felfigyeltek, és így egy ideje az m1-es csatorna fél nyolcas Híradó-ját vezeti - őt tartják az év arcának. "Az m2 csatorna női arca egyértelműen Hegedűs Judit 2005-ben. Férfi arca Gaskó Balázs. Őt a Válaszd a tudást! című művelődési sávban láthatják a nézők" - tette hozzá a műsorigazgató. Az m2 2006-os terveiről annyit tudni, hogy két új műsort terveznek. A Művésznegyed című élő kulturális magazint alakítják, és Történész-show címmel egy izgalmas történelmi vetélkedővel is előrukkolnak.


1/4 következő oldal >>

1. Viharok után az m1, új lendülettel az m2

2. RTL Klub: Győzike, új kórházsorozat, foci-vb

3. TV2: külföldi, sikeres sorozatok indulnak

4. Viasat: marad a BL, jön a Twin PeaksKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!