ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Tévéreklám alatt ugrálj, fiam
2006. január 2., hétfő, 14:27|Utolsó módosítás: 2006. január 2., hétfő, 14:44

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Rendszeresen jelennek meg különféle kutatási eredmények arról, hogy milyen hatással van a túlzott tévézés a gyerek kialakulófélben lévő személyiségére. Egy újabb felmérés szerint az átlagos amerikai gyerek naponta közel 5 és fél órát tévézik és játszik elektromos szórakoztató eszközökkel.


Forrás: EPA
Ajánlat
Tévé, 2005: öröm és düh
Süti a hasban, szem a tévén

Egy 2 és 18 éves kor közti gyerekekkel végzett amerikai kutatás szerint naponta 5 óra 29 percet töltenek videojátékokkal, tévé vagy számítógép előtt ülve. Az adatok feldolgozása után kiderült, hogy a nyolcévesnél idősebb gyerekek kétharmadának hálószobájában van tévékészülék, felüknél pedig videojátékok is megtalálhatóak. A kitöltött kérdőívekből kiderült, hogy a gyerekek fele olyan otthonban lakik, ahol folyamatosan megy valami a tévében, még akkor is, ha épp senki nem nézi. A sok kövér gyerek is ennek következménye, már régóta felismerték az összefüggést a túlsúlyos gyerekek és a tévé előtt töltött órák növekvő száma közt, írja a Big News.

A túlzott tévézés okozta problémákról már korábban is sok helyen írtak, most orvosi tanácsokkal is szolgálnak. A legfőbb, hogy ne legyen tévékészülék a gyerek szobájában, mert így - azon túl, hogy többet nézi - a tévézés magányos szórakozássá egyszerűsödik, még a családtagokkal váltott félmondatok, észrevételek is elvesznek. Javasolt mini-trambulint, matracot, hulahoppkarikát betenni a gyerekszobába: ha ezek kéznél (szinte útban) vannak, akkor a gyerek jóval többet mozog - akár zenehallgatás, telefonálás vagy épp tévézés közben is. Orvosok szerint a tévézést engedő szülőknek - miközben folyamatosan figyelik, mit néz fiuk, lányuk - legalább arra kellene kötelezni a gyereket, hogy a reklámblokk alatt tegyenek pár karkörzést, fekvőtámaszt, felülést. Ha végképp semmi nem segít, ki kell venni az elemet a játékokból és megtiltani minden elektromos készülék használatát, legalább délután ötig - vélik a szakértők.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!