ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Lezárják Tony Soprano maffiás aktáit
2006. január 17., kedd, 9:43

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Március 12-én kezdik vetíteni az Egyesült Államokban a HBO sorozata, a Maffiózók (The Sopranos) hatodik évadját, és hiába reménykednek a hívek, David Chase producer kategorikusan bejelentette, hogy ezzel vége is, semmiképp nem lesz újabb folytatás.


HBO
Ajánlat
A hivatalos honlap
Sopranoland - fan club
Egy másik rajongói oldal
IMDb - The Sopranos

Noha Chase korábban egyszer már bejelentette, hogy az ötödik évad lesz az utolsó, mégis rátett egy lapáttal - az HBO alighanem olyan ajánlatot tett neki, amit nem tudott visszautasítani. Március 12-én indul a hatodik menet, két részben.

A hívek számára az mindenképp jó hír, hogy a hatodik évad jóval hosszabb lesz a korábban megszokottaknál. Az amerikai nézők márciustól, vasárnap esténként, kilenctől nézhetik az újabb epizódokat. Tizenkét rész megy le idén, utána pedig 2007 elején még nyolc epizódot vetítenek.

A New Yorkban élő James Gandolfini három Emmy-díjjal gazdagodott Tony Soprano karakterének megformálása miatt, ő vegyes érzelmekkel fogadta a hírt. "Vannak pozitívumai és negatívumai is. Igazából ez egy sötét, igen sötét világ, és nyakig benne vagy. A forgatókönyv viszont továbbra is csodálatos, szeretem a kollégákat, akikkel együtt dolgozhatok, és ugyanakkor New Yorkban lehetek. Van egy csomó előnye a dolognak, csak egy kissé borongós a hangulata" - vélte. Figyelembe véve, hogy nemigen múlik el epizód anélkül, hogy valakit ne likvidálna egy bandatag, a klán főnöke nem is túloz.

Gandolfini úgy véli, hogy Tony Soprano nem csak a karrierjében egy komoly fejezet, hanem egyben életének is része lett. "Mikor mi ezt elkezdtük, közülünk sokan jobbára ismeretlenek voltunk. A forgatások során rengeteget tanultunk a stábtól, időközben pedig megtanultunk bánni a sikerrel, a pénzzel és a hírnévvel. Hihetetlenül sokat adott ez nekünk, és ez a tapasztalat hiányzott volna, ha nem kerülünk be a szereplők közé" - udvariaskodott. A színész elmondása szerint nem szeret nagyon előre gondolkodni, mindig csak a következő feladat izgatja - a NY Daily News szerint egy mozifilmben Ernest Hemingwayt játszhatja legközelebb. Ami biztos, hogy a The Sopranos stábja rövidesen pihenőre megy, hogy júniustól nekilásson az utolsó nyolc epizód forgatásának.

Edie Falco sem maradt le az Emmy-díjak gyűjtögetésében, ő is hármat zsebelt be Tony feleségének szerepéért. Ő nem küzd ambivalens érzésekkel, és akárcsak a rajongók túlnyomó többsége, ő is folytatná még a sorozatot. Már több alkalommal nyilatkozta, hogy a maga részéről hosszú időn át tudná alakítani Carmela Sopranót - sok hasonlóságot talált a karakter sorsa és saját élete közt, gyakran hasonló gondokkal kellett megküzdenie. "Teljesen más sorozatbéli szerepet játszani, mint mozifilmet készíteni vagy színházi szerepet alakítani. Nagyon szeretem" - vallotta.

A sorozat öt Golden Globe-díjat és 69 egyéb tévés elismerést zsebelt be az elmúlt években, 168 további jelölés mellett. Az egyik titka az, hogy a nyers erőszak bemutatása (pár rongyos százasért megfojtott öregasszony, véresre vert dílerek, közelről fejbelőtt piti bűnözők, tengerbe dobált hullák) mellett van több erős családi-érzelmes szál is a történetben, akad itt apa-fia konfliktus, anya-lánya szembenállás, házastársak közti gyakori perpatvar, megcsalás és visszatérés - de persze a karaktereket életre keltő színészek játéka sem elhanyagolható tényező.

Hogy mi történik majd az utolsó évad epizódjaiban, arról mélyen hallgattak a szereplők - talán köti őket a hallgatás esküje, az omertá. A sorozat ötödik évadját Magyarországon ősszel az RTL Klub vetítette, késői időpontban, mint ahogy mostanában a korábbi epizódokat a Cool csatornán láthatják a gengsztervilág iránt érdeklődők: szombaton például 23.30-kor kezdődik az 54. rész.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!