ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Megszűnt az RTL Klub dominanciája
2006. január 18., szerda, 9:18|Utolsó módosítás: 2006. január 18., szerda, 9:20

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Fej fej mellett halad az AGB Nielsen adatai szerint a két nagy kereskedelmi csatorna. Miközben tavaly rendre az RTL Klub nyerte a versenyt, néha 8-9 műsort szállítva a Top 10-es listára, az év első két hetében felzárkózott a TV2. Míg a múlt héten utóbbi csatorna műsora volt a legnézettebb a teljes lakosságnál, az RTL-t választották többen a 18-49-es célcsoportból. A fór nem nagy: előbbi esetben hat tized százalék a differencia, a kereskedelmi célcsoportnál négy tized a különbség. Egy ide, egy oda.


Jól megy az Aktív, halovány a Buzera 1/3. oldal >>

tv2
Gombos Edina, az Aktív műsorvezetője. A TV2 magazinja rendre verte Vágó István kvízét - ha ez huzamosan így marad, még akár előkerülhet az RTL-nél egy jó ideje jegelt projekt, a Való Világ 4.
Ajánlat
Barátok közt, smink nélkül
Riportcikk a forgatásról
Heti hetes: a starttól az utolsó tapsig
Ott voltunk a felvételen
A magyar hangja - a szinkronokról
Sokat a szinkronról
Én vagyok az anyád - a fordítókról
Reklámbotrányok 2005-ben
Buzera: mindenki szerepe szerint
Médiakutyák, Top 10
Golden Globe-ot nyert a Lost, a Született feleségek
Lezárják Tony Soprano maffiás aktáit
Új szereplő a Barátok köztben, jön Lola
Képgaléria
Jóban Rosszban forgatás

Barátok közt - forgatás

Michelle Wild, Jóban Rosszban

Heti Hetes felvétel

Banánhéj - Gombos Edinával

Lost az RTL-en

Csaó Darwin forgatás

Áll az alku - új fotók


Átrendeződés figyelhető meg a nézettségi toplista élén, hátrébb szorult néhány olyan műsor, mely tavaly még rendre az élmezőnyben szerepelt: így a Barátok közt legnézettebb epizódja múlt héten csak az ötödik helyre ért be, a 18-49-es korcsoportnál pedig a Fókusz pusztán 19. lett, a Legyen ön is milliomos! pedig csak a 22. pozícióban tűnik fel. Múlt héten az Aktív minden este megverte nézettségben Vágó István kvízét, ami komoly eredmény, hiszen pont a szakállas műsorvezető szállította 2005 legnézettebb műsorát.

A teljes lakosságnál és a kereskedelmi célcsoportban egyaránt a TV2 vasárnap esti filmje, a Krokodil Dundee második része nyert. A tíz legnézettebb műsorból hatot ezúttal a TV2 szállított: második lett az Áll az alku 2,04 millió nézővel, harmadikként befutott a szombati Tények, negyedikként az utolérhetetlen színészóriás, a mimika királya, azaz Walker, a texasi kopó szerepel (48,7 százalékos közönségaránya kiemelkedő, bár a rezzenéstelen arcú Chuck Norrisnak szeme se rebbenne az adatokat látva). A listán eztán három RTL-es műsor jön: a már említett Bk, a hétfői Híradó és Vágó István kvíze. A Napló még befért a legnézettebb tízbe, ahogy a megunhatatlannak tűnő Rex felügyelő is ott szimatol a Top 10 végén.

Pár szó a minap Golden Globe-díjat nyert sorozatokról: a Lost múlt heti epizódja inkább egy összefoglaló, múltba révedő rész volt, így is 1,55 millióan nézték. A Született feleségek 1,41 millió nézőt ültetett a képernyő elé. Sandra Oh, A Grace klinika egyik szereplője is kapott glóbuszt, az új, RTL-es sorozat múlt heti epizódja 27,6 százalékos közönségaránnyal ment, amiért a csatornánál nem jár vállveregetés - azaz a kórházi sorozat még nem bizonyított, a Vészhelyzet sikerét persze nem könnyű reprodukálni.

A reklámozóknak fontos, fiatalabb korcsoportban a már említett ausztrál-amerikai kalandfilm mellett sokan nézték a Rendőrakadémia második részét és az Áll az alku hétfői adását. 800 ezer (fiatalabb) néző alatt végzett a Cobra 11, a Barátok közt vagy a Lost, de ezek a műsorok így is előkelő helyen állnak a listán. A viszonylag új, mindenesetre a régihez képest feltűnően más Kojak a 18-49-es csoporthoz tartozó tévézők 34 százalékát hódította meg, akárcsak az NCIS, a Tengerészeti helyszínelők. A fiatalabb célcsoportban a Top 10-ből hét műsor az RTL-en futott.

Múlt héten a legnézettebb hazai tévécsatorna a TV2 volt, műsorát a nézők 27,5 százaléka választotta általában. Az RTL Klub adása 26,9 százalékot ért el. Bár a teljes lakosságnál a TV2 nyert a tavalyi, RTL-es fölény után, a csatorna a 18-49-es korcsoportban már nem tudta megismételni a bravúrt, itt az RTL Klub nyert négy tizeddel. A két nagy kereskedelmi tévé éles nézettségi versenye a nézőknek kedvez, és talán nem tolja még jobban a bulvár irányába az adókat. A 18-29-es korcsoportban az RTL Klub nyert, bő egy százalékkal, ám a fiatal nőknél már 3 százalék a TV2 fórja. Egy ide, egy oda: nagy kérdés, hogy trendről van-e szó, vagy csak ideiglenes a TV2 erősödése - mindenesetre főműsoridőben az RTL Klub vezet.

Az m1 múlt héten 14 százalékot ért el a teljes lakosságnál, de csak 8,6 százalékos az eredménye a kereskedelmi célcsoportnál. Különösen a 18 és 29 éves kor közti nézők szoktak le a közszolgálati adóról, itt csupán 5,5 százalék az m1 részesedése.

A negyedik legnézettebb hazai csatorna múlt héten is a Viasat 3 volt: a régi, sikeres sorozatokra építő adó - mely vasárnap kezdte újra sokak örömére a Twin Peaks-et - 4,4 százalékot ért el a teljes lakosságnál, míg a célcsoportban 4,8-ra tornázta fel magát. A Helyszínelők mellett Poirot nyomozásai keltették fel a tévézők érdeklődését. A legnézettebb órában 334 ezren tapadtak a képernyőre, hogy a New York-i Helyszínelők csapatának drukkoljanak.


1/3 következő oldal >>

1. Jól megy az Aktív, halovány a Buzera

2. A toplisták

3. MagyarázatokKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!