ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Gyengélkedik a TV2 Naplója
2006. február 13., hétfő, 16:02|Utolsó módosítás: 2006. február 15., szerda, 13:13

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A tevetej, vagy az ingalógató Misi bá, a kispesti ház előtt havat lapátoló nyugdíjas mágus nem érdekelte túlzottan a vasárnap este tévé elé lerogyó magyart: a Cobra 11 súlyos csapást mért a TV2 - régebben igen jól muzsikáló - heti magazinjára.


Forrás: [origo]
Cobra 11
Ajánlat
Mindent Misi bácsiról
Alarm für Cobra 11
Ajánlat
Még mindig jól Áll az alku - korábbi nézettség

Egy német akciósorozat tudott igen komoly ellenfele lenni a korábban nagyon jó nézettséget produkáló Napló-nak: a Cobra 11 hősei annyira erős riválisok, hogy mostanában rendre elveszik a nézőket a magazinműsortól. Tegnap este, a teljes lakosságból kétmillióan nézték a germán szériát, miközben 1,52 millió néző követte a Napló adását.

Már ez is szignifikáns különbségnek tűnik, hiszen előbbi 37 százalékot, utóbbi 28 százalékot ért el, a közönségarányt tekintve. A differencia mégis inkább a 18 és 49 évesek kategóriájában, azaz a kereskedelmi célcsoportban nőtt jelentősre: a fiatalabb tévézők majdnem fele (47,5 százaléka) a német sorozatot követte, miközben a TV2 heti magazinja 21,7 százalékon állt meg, ami halovány teljesítmény - az előtte futó Tények és a Walker, a texasi kopó is több nézőt vonzott, akárcsak az esti film. Összegezve: fekete vasárnap volt ez a TV2 számára, hiszen a korcsoportból, tízből négyen a Pereld a nőt! című vígjátékot lesték az RTL-en, miközben a Twister tornádói százból csak huszonnyolc nézőt repítettek a képzelet világába. Az RTL Klub Híradó-ját is többen nézték, mint a Tények-et, így ezúttal a hétvégén tradicionálisan jól teljesítő TV2, viszonylag gyengén zárta a hetet.

A Heti hetes eredményeit is érdemes böngészni: a teljes lakosságnál jobban teljesít a műsor, mint a fiatalabb célközönség esetében. Előbbi, tág kategóriában 44,2 százalékos közönségaránnyal futott, miközben a 18 és 49 évesek közt 36,1 százalékot ért el - persze ez is meglehetősen magas.

Az m1-en 600 és 650 ezer néző közt volt a Szólás szabadsága, a Krém és a Híradó este nézettsége, ami 11 és 13 százalék közti közönségarányt jelentett. A kereskedelmi célcsoportban a kritizálható minőségű, de mégis igen nézett Névshowr helyére érkezett Krém, szerfelett gyenge eredményt ért el, ugyanis a 18 és 49 éves kor köztieknél hat százalék alatt maradt.

A (heti átlagban) negyedik legnézettebb magyar csatorna (a Viasat) Agatha Cristie Poirot-ja 236 ezer nézőt ültetett le a készülék elé, ugyanakkor csak 2,8 százalékot ért a teljes lakosságnál a Melegítő című amerikai reality. A teljes lakosságból (legalább egy percre) este 8 és fél 10 között 928 ezren kapcsoltak az ATV-n a testvérpárok vetélkedőjét bemutató Névshowr-ra.

Kalmár Csaba

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!