ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Erőre kapott az RTL Klub
2006. február 15., szerda, 13:35|Utolsó módosítás: 2006. február 15., szerda, 13:51

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A teljes lakosságnál a Rendőrakadémia amatőrjei leverték a Tengerészeti helyszínelőket, a Született feleségek legyűrték a Grace klinika medikusait, az Esti Showder megalázta A Keresztapust, a Lost a Cápa című filmnél is izgalmasabbnak bizonyult, az Áll az alku pedig még mindig igen népszerű. A januári, szoros eredmények után erőre kapott az RTL.


1/3. oldal >>

rtl
Fábry hozta a második legnézettebb műsort: az első ismét az Áll az alku lett
Ajánlat
A magyar hangja - a szinkronokról
Én vagyok az anyád - a fordítókról
Reklámbotrányok 2005-ben
Nyolc digitális tévéfrekvenciára pályázunk
Napi csaták: Nap-kelte, Mokka, Reggeli
Patika, Pasik és az elfeledett sorozatok
Abszurd szextett tíz órán át
Győzike mégis aláírt az RTL Klubnál
Képgaléria
Jóban Rosszban forgatás

Barátok közt - forgatás

Michelle Wild, Jóban Rosszban

Heti Hetes felvétel

Banánhéj - Gombos Edinával

Lost az RTL-en

Csaó Darwin forgatás

Áll az alku - új fotók

Született feleségek


Nincs már meg az egyensúly az Erőben, dünnyöghetné Yoda mester vagy Darth Vader, kezd visszaállni a tavalyi különbség a két nagy kereskedelmi csatorna közt. A múlt héten ismét az RTL Klub volt a legnépszerűbb hazai adó, 28,1 százalékos átlagos nézettséggel. A TV2 25,8 százalékot ért el (kicsivel rosszabb, mint a 2005-ös átlaga), az m1 14,2 százalékon állt meg (hangyányival jobb, mint a tavalyi átlag), a Viasat 3 pedig 3,5 százalékot szerzett a teljes lakosságnál. A kereskedelmileg fontos célcsoportnál, a 18 és 49 éves kor közti tévézőknél az RTL Klub közel 30 százalékot szerzett, a TV2 három százalékkal lemaradva a második. A fiatalabb tévézőknél tíz százalék alatt maradt a közsszolgálati adó egyes csatornája. A reklámozóknak fontos célcsoportnál a főműsoridőben, az esti órákban már bő öt százalék az RTL előnye, azaz a TV2 tavaly karácsony körül szerzett lendülete kissé fékeződni látszik. A Napló például kifejezetten gyengén zárt, erről bővebben itt.

Noha az átlagokat nézve az RTL vezet, a legnézettebb műsort a TV2 adta: a csütörtöki Áll az alku igen szép előnnyel futott be elsőnek, 2,29 millióan látták a vetélkedőt, az AGB Nielsen adatai szerint. A 150. Fábry-show (az első adás 1998. szeptember 14-én jelentkezett Gregor Józseffel, Tábori Nórával és Kőbán Ritával), az Esti Showder 2,06 millió nézőt kötött le huzamosan - ez a műsor közel 50 százalékos közönségaránnyal futott, azaz minden második tévénéző nézte-hallgatta Koós Jánost, Markos Györgyöt vagy Lagzi Lajcsit. A képzeletbeli bronzérem Vágó Istvánnak jutott, a keddi Legyen ön is milliomos! 2,06 millió tévézőt kötött le átlagosan.

A tíz legnézettebb műsorból hét az RTL Klubon, három a TV2-n futott, ugyanakkor régóta nem tud felférni MTV-s műsor a legnézettebb harmincba. A legnépszerűbb (és talán a legjobb időpontban sugárzott) sorozat hazánkban a német Cobra 11 (1,99 millió néző), a legkedveltebb szappanopera természetesen a Barátok közt (1,91 millió követő), múlt héten a legtöbb néző által figyelt hírműsor az RTL Klub kedd esti Híradó-ja volt (1,87 millió), de a TV2 Tények című esti hírműsora sem maradt le sokkal (1,76 millió). A legnézettebb film is az RTL-en futott, a Rendőrakadémia negyedik része vonzott masszív tömegeket.

Ugorjunk inkább a kereskedelmi célcsoportra, hiszen inkább ez érdekli a reklámozókat és a kereskedelmi tévéket: ebben a kategóriában a Cobra 11 nyert, 47,5 százalékos közönségaránnyal, azaz kijelenthető, hogy a magyar átlagtévéző megmámorosodik, ha egy német akciósorozatot kap el, bekapcsolván a készüléket. Az Áll az alku itt második lett, de a 41,2 százalékos közönségarány is igen tisztességes eredmény. A TV esti Jolly Jokere után hosszan sorjáznak az RTL-es műsorok, filmek, mint a Pereld a nőt című vígjáték, az Esti Showder vagy a Lost. Utóbbi különben több nézőt vonzott, mint a szerdai Született feleségek, de nem volt nagy a differencia, előbbi 773 ezer, utóbbi 750 ezer fiatalabb nézőt hozott. A kertvárosi nők kalandjait bemutató sorozat 40,1 százalékos közönségaránnyal futott. Az első adáshoz képest visszaesett a TV2 átverőshow-ja, a Nem a te napod, 32 százalékos közönségaránnyal futott a múlt heti epizód.

Az m1? Ahogy azt megszokhattuk, a kilenc percben realizálódó ötöslottó-sorsolás volt a legnézettebb, 1,41 millió tévéző kapcsolt, ennyien reménykedtek abban, hogy egyszer végre rájuk mosolyog a szerencse. A Kell 1 pasi! és a Kékfény viszont egymillió néző alatt maradtak, miközben péntek este a téli olimpiai közvetítést átlagosan 900 ezren nézték a teljes lakosságból.

A Viasat csütörtök este volt - önmagához képest - a legerősebb, ekkor 333 ezer tévéző fészkelődött izgatottan a New York-i helyszínelők nyomozását figyelve. Negyedmilliós nézettséget hoztak ugyanakkor a Szex és New York buja hölgyszereplői és a Miami helyszínelők.

Kalmár Csaba


1/3 következő oldal >>

1. Erőre kapott az RTL Klub

2. Toplisták

3. MagyarázatokKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!