ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Egy-két-hár', Megasztár
2006. február 20., hétfő, 15:04|Utolsó módosítás: 2006. február 21., kedd, 16:42

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szombattól már fele sem tréfa, kezdődik a harmadik Megasztár tizenkettes döntője, hetente egy-egy ifjú reménység pottyan ki a műsorból. A TV2 vezérigazgatója, Kereszty Gábor ugyanakkor bejelentette, hogy ősztől már nem tehetséges énekeseket tesztelnek és futtatnak fel, hanem Megatánc címmel indítanak show-t, vetélkedőt. Lehet találgatni, milyen produkciók kellenek oda.


Lesz folytatás - de másképp 1/3. oldal >>

tv2
Till Attilánál három a magyar igazság
Ajánlat
A megák a T-Online-on
Videók, cikkek, blogok, linkek, zenék
Ajánlat
Megasztárok és az utolsó szalmaszál
Megasztár: Novák Péter kezd megnyugodni
A Megasztár-turné 17 pillanata - riport egy szolnoki koncertről
Mámor a szaunában, haknizó megasztárokkal - riport egy pesti buliról
Képgaléria
Gyakorolnak a Megasztárok

Megasztár 2005, első elődöntő

Megasztár casting

Megasztár-turné

A döntő

Megasztárok a finálé előtt


Február 25-től újra van Megasztár, új helyszínről jelentkezik a produkció: átkötözött a stáb a TV2 székháza melletti Mafilm legnagyobb stúdiójába, így a remények szerint több családtag és rajongó juthat be a műsorba. Fanatikus hívekre pedig nyilván számít a csatorna, hiszen az elmúlt két évben 24 olyan zenei cédé jelent meg, mely a Megasztár-produkcióhoz volt köthető, ezek közül 12 aranylemez lett (legutóbb épp Torres Dani csapatának lemeze érte el a tízezres számot), összesen pedig több mint 300 ezer példányt adtak el ezekből, ami a mai ínséges, internetes-letöltős, cédémásolós időkben korrekt szám.

Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója az [origo] kérdéseire elmondta, hogy igen sikeresnek tartják a műsort, mely "lenyűgözően tehetséges" énekeseknek adott lehetőséget arra, hogy az ország megismerje nevüket, zenéjüket. "A Megasztár országos mozgalommá nőtte ki magát, de nem volna szerencsés ősszel elindítani egy negyedik menetet, így jutott eszünkbe a Megatánc című produkció. Ez nem licencműsor lesz, noha kétségtelen vannak hasonlóságok más, zenés-táncos tehetségkutatókkal. A saját fejlesztésű műsorban is várhatóan öttagú zsűri lesz, olyanokat keresünk, akik persze értenek a tánchoz" - tette hozzá. Kereszty elárulta, hogy a VIVA táncos tehetségkutatóját, a Táncreakció-t nem követte figyelemmel, de bízik benne, hogy az új projekt hasonlóan sikeres lesz, mint a Megasztár. Novák Péter helye ugyan nem biztos a Megatánc zsűrijében, de népitáncos múltja, TV2-s kötődése és lendületes, sodró szövege miatt jó esélye van bekerülni oda is. A műsorvezető Tilla lesz, vele tehát maradéktalanul elégedett a TV2. Erről a műsorról bővebben itt.

Sváby András, a Megasztár-t készítő Interaktív Kft. ügyvezető igazgatója szerint a műsor nem pusztán egy tehetségkutató, hanem ízlésformáló program is egyben. Kiemelte, hogy a produkción ügyködő szakemberek egységes csapatot képeznek, és hisznek abban, hogy az új stúdióban ugyanolyan magas színvonalú előadásoknak tapsolhatnak a nézők, mint korábban. Új eleme lesz a műsornak az úgynevezett "párbaj": a legkevesebb három szavazatot kapott dalnokból egyet megment a zsűri, a másik kettőnek viszont el kell énekelnie egy párbaj-dalt, miközben persze a közönség bőszen küldözgeti az sms-eket.

Mert ne feledjük, az efféle szavazós műsorokba ezerszám érkeznek a telefonon leadott voksok - így nem csak a reklámidő hoz pénzt a csatornának, hanem az elvakult, kedvencére elszántan szavazó rajongó is, miközben ütemesen nyomogatja a gombokat. A Megasztár vetélkedő második szériája összességében 1,2 milliárd forint bevételt hozott a csatornának, ám ennek csak 67 százaléka származott a szpotbevételekből, a többit már az alternatív üzletágak tették ki. A favorit, az imádott előadó mindenkinél más és más, hiszen a befogadó szubjektív ítéletet alkot, az alapján voksol. Így például cikkíró, jó tíz hónapja egy borgőzös lagzin hosszan értetlenkedett azon, hogy Palcsó Tamás miképp volt képes eljutni a végső döntőig - mikor egyik nagynénje halkan, pironkodva megjegyezte, hogy "az aranyos Tomika" tőle is heti tíz szavazatot kapott.

tv2

Az első adásban a Hungária együttes dalait hallhatja majd a közönség, így megtudtuk, hogy Szabó Eszter Flipper Öcsi bemutatkozó dalát énekli majd, ez meglepő módon a Flipper címet viselte ("Jönnek a jampik - nekik semmi sem antik"). Puskás Péter reméli, hogy a "Nintendo-generáció ízlésének megfelelően átformált Neonparádé című dal tetszeni fog a Csernobil-generációnak is". A megasztárok különben már összeköltöztek, Till Attila szerint "szexi, túlfűtött, rock'n'roll-terekbe tették be a versenyzőket", ami csak stimulálhatja őket.

Pély Barna az "őszinteség alapfeltétel" szép gondolatát görgette tovább: "Az érdekek mellett a művészet néha háttérbe szorulhat. A legfontosabb, hogy az előadók őszinték maradjanak önmagukhoz. Az számomra nem kérdéses, hogy jól fognak énekelni, de talán olyan sokat nem tudnak fejlődni pár hónap alatt" - vélte, noha véleményét nem osztotta Tilla, aki szerint Gáspár Laci az első pár adás során mereven, dermedten állt, csak később perdült táncra.


1/3 következő oldal >>

1. Lesz folytatás - de másképp

2. Settenkedő nem akar bealudni

3. Nézze meg az összes videót az interneten!Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!