ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

MTV: kulturális támadás
2006. március 1., szerda, 16:49|Utolsó módosítás: 2006. március 1., szerda, 17:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Két új, kulturális műsor indul a napokban az MTV-n, testvériesen elosztva: az egyik az m1-en, a másik az m2-n jelentkezik. Friss, új arcok, de tradicionális, régi fesztiválok - a jelenben.


Ajánlat
Az MTV honlapja
Ajánlat
Távozott az MTV-től Simon András
Előbb indulhat az MTV nosztalgiatévéje

Rudi Zoltán a sajtótájékoztató bevezetőjében elmondta, hogy a két csatornán növekedni fog a kulturális felület. "Sok értékes dolog történik az országban, és kevesen értesülnek róla. Alapvetően elégedett vagyok az MTV kulturális tartalmával. Persze vannak jobb és gyengébb pillanatok, de egymillió műsorpercet gyártunk évente, így belefér. Igyekszünk jól felhasználni azt a borzasztóan kevés pénzt, amit a Magyar Köztársaságtól kapunk" - magyarázta.

Két új kulturális műsor indul az MTV-n. Az egyik a Művésznegyed, ez vasárnap esténként látható az m2-n. Bence Ottó főszerkesztő elmondta, hogy minden adásban három vendég lesz, akik három generációt képviselnek majd, életszemléletben, kulturális felfogásban. Lesz egyfajta webtévé is, külföldről, élőben jelentkeznek majd külföldi városokból, így Brüsszelből, Berlinből, Moszkvából, Párizsból vagy New Yorkból: ekkor kiderül, mi volt az adott régióban a hét eseménye, és talán az is, hogy volt-e magyar vonatkozású kulturális történés (filmbemutató, kiállítás, táncest).

"A művészet határtalan. Szeretném, ha lenne feszültség a dologban. Lesz jó értelemben vett provokáció is, így kerülnek például népitáncosok a plázába. Kulturális sáv jön létre, mivel műsorunk után művészfilmet vetít az m2. Az MTV vezetésének ambíciója, és az én vágyam is, hogy kulturális alternatívát nyújtsunk" - tette hozzá, a kereskedelmi tévékre célozva. A műsort Rieger Johanna és Wesselényi-Garay Andor vezetik.

Forrás: [origo]

A másik műsor egyik unikuma lesz, hogy egy kulturális reklámblokk helyezkedik el benne, itt egyedi, állítólag igen barátságos tarifával hirdethetnek azok a kopott, elszegényedett művelődési házak, kispénzű művészcsoportok, anyagiakban nem dúskáló produkciók, intézmények, amelyek nem bírnák megfizetni a "rendes" reklámblokkot. A Feszti körkép március 4-én indul, főszerkesztője ugyanaz a Bence Ottó. Ez a műsor szombatonként jelentkezik az m1-en, 25 percben: elsősorban magyar, másodsorban nemzetközi fesztiválokról, ezek kulisszatitkairól tudósítanak majd.

Lesz benne tavaszi és őszi fesztivál, Pécsi Országos Színházi Találkozó, Miskolci Opera Fesztivál, Debreceni Virágkarnevál, a Szombathelyi Római Karnevál is helyet kap, akárcsak a Visegrádi Várjátékok vagy a pécsi Mediterrán Nyár rendezvénysorozat. A műsorban fiatal, most debütáló "idegenvezetők" próbálják meg érdekessé tenni az adott eseményt.

"A híradók csak hetven másodpercben számolnak be ezekről, mi igyekszünk többet foglalkozni olyan eseményekkel is, mint a Boszorkányfesztivál, a Bajai Halászléfőző-verseny, vagy a Kocsonyafesztivál" - tette hozzá Rudi Zoltán.

Kalmár Csaba

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!