ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Múzeumokban forgat az MTV
2006. március 14., kedd, 10:48|Utolsó módosítás: 2006. március 14., kedd, 11:33

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A magyar médiapiacon elsőként nagyfelbontású digitális technológiával készít népszerűsítő műsorokat a Magyar Televízió a nemzeti közgyűjteményekről. Az erről szóló szándéknyilatkozatokat a köztelevízió és hét művészeti múzeum vezetői hétfőn írták alá a Magyar Nemzeti Múzeumban.


Ajánlat
Az MTV honlapja
Ajánlat
MTV: kulturális támadás

Az együttműködési megállapodásokat az MTV részéről Rudi Zoltán elnök látta el kézjegyével; a Szépművészeti Múzeumot Baán László, a Magyar Nemzeti Galériát Bereczky Lóránt, a Budapesti Történeti Múzeumot Bodó Sándor, a Magyar Nemzeti Múzeumot Kovács Tibor főigazgató képviselte. Az Iparművészeti Múzeum nevében Takács Imre főigazgató írta alá a dokumentumokat, a Kiscelli Múzeum részéről Fitz Péter igazgató, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum részéről Néray Katalin főigazgató adta nevét a nyilatkozatokhoz.

A művészeti gyűjtemények kincseit az EU által bevezetett, nagyfelbontású digitális televíziós (HDTV) szabvány szerint és a modern technológiához illő, korszerű szemlélettel tárják a közönség elé - tájékoztatott Monory Mész András projektvezető, az MTV innovációval foglalkozó főszerkesztője. A múzeumokat egy-egy órában bemutató, népszerűsítő és oktatási célú filmek, a BBC hasonló, modern műsoraihoz hasonlíthatók; bizonyos kulcsművekre összpontosítva igyekeznek majd megértetni a nézőkkel, mitől vonzóak, élvezetesek a gyűjtemények - fejtette ki.

A multifunkcionális felhasználásra szánt filmek, amelyeket különféle digitális hordozókon tesznek majd elérhetővé, nemcsak az állandó gyűjtemények, hanem a letéti, raktári agyagok értékeit is bemutatják - mondta Monory Mész András, hozzátéve, a nemzeti értékek megóvása jegyében a vidéki múzeumokban, sőt, tájházakban is forgatni szeretnének.

A sorozat, az oktatási és reprezentatív célokra egyaránt felhasználható, interaktív DVD-lemezek alapanyagának elkészítésébe a gyűjtemények szakembereit is bevonják. Rudi Zoltán elmondta: az úttörő vállalkozás keretében, a későbbiekben határon túli gyűjteményekbe is "elkalandoznának"; a feltehetően két-három éves projekthez, a kulturális kormányzat támogatását is szeretnék megnyerni, a költségvetés milliárdos nagyságrendű lehet.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!