ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

A Simpson család növeli előnyét
2006. április 19., szerda, 13:21|Utolsó módosítás: 2006. április 19., szerda, 13:28

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Fox csatorna újabb két évadot rendelt meg a Simpson család alkotóitól - ezzel a sárga família tovább növeli előnyét a "leghosszabb ideje futó rajzfilmsorozat" címért folytatott versenyben.


Együtt a család
Ajánlat
Simpsonék honlapja
A Viasat3 Simpson-oldala
Egy magyar gyüjtőoldal a családról

A sorozat tavaly szeptemberben kezdte tizenhetedik évadját, az új szerződés pedig azt jelenti, hogy meglesz a négyszázadik epizódot túllépő tizenkilencedik szezon is - tehát még 2008-ban is a képernyőn marad az 1989 óta játszott Simpson család

A család története valójában még ennél is régebbre nyúlik vissza: már 1987-ben is láthattuk őket a televízióban, igaz, ekkor még nem önálló műsorként, csupán a Tracy Ullman Show egyik betétjeként. Az itt játszott rajzfilmek még csak harminc másodpercesek voltak - valószínűleg ezt a korszakot idézik a mostani, egyenként majd' félórás produkciókban fel-feltűnő Itchy and Scratchy- (Inci és Franci-) közjátékok.      

Az ötletgazda Matt Groening csak közel ötven rövid animáció legyártása után kapott lehetőséget arra, hogy elkészítse saját tévéműsorát, az Ullman Show-ban már jó bevált karakterekkel. A Simpson család első hivatalos epizódja karácsonyi meglepetésként került a tévénézők elé, 1989. december 17-én - és a sikersorozat azóta is folytatódik.  

Groening szerint sorozata azért maradhatott rendkívül népszerű végig az évek során, mert a nézők minden szinten be tudnak kapcsolódni a történetbe. Aki csak egy epizódot néz meg, annak az a fél óra is remek szórakozás, ugyanakkor a fanatikus rajongók számára szinte minden részben akad valami apró meglepetés (például egy szereplő titkos hobbija vagy egy másik szereplővel való, addig háttérben húzódó kapcsolata).    

A Simpson család a leghosszabb ideje futó rajzfilmsorozatként már a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. Sőt, nemcsak rajzfilm-kategóriában versenyezhet, hisz az összes műfaj közül ez a sorozat foglalja el leghosszabb ideje a főműsoridő sávját, úgy, hogy közben folyamatosan új részekkel jelentkezik.

A hazai nézők a Viasat 3-on láthatják Simpsonék abszurd kalandjait, ahol a kezdeti nehézségek és az epizódok rendszertelensége után, szombatonként már az amerikaiakkal szinte egy időben tájékozódhatunk a legújabb springfieldi eseményekről.   

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!