ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

TV2 - RTL Klub: élesedik a harc
2006. április 19., szerda, 15:07|Utolsó módosítás: 2006. április 20., csütörtök, 12:48

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A teljes lakosságnál és a 18-49-es célcsoportnál is a TV2 volt a múlt héten az erősebb, bár a főműsoridőben nem hagyja magát az RTL Klub, ekkor haloványabbnak bizonyult a nagy rivális. Hogy nagyobb legyen a zavar, a teljes lakosságnál Gundel Takács és a TV2 nyert, a kereskedelmi célcsoportban viszont a Vészhelyzet és az RTL Klub diadalmaskodott.


Kiélezett küzdelem 1/3. oldal >>

tv2
A Passiót 1 millió 41 ezer néző nézte átlagosan
Ajánlat
Sorsforduló előtt áll a magyar szinkron
Sztárvendég a Született feleségeknél
VIVA: most sikíts, ha mersz
Fájdalmas az új tévés reality
A Napló szavazását vizsgálta az ORTT
Képgaléria
Jóban Rosszban forgatás

Barátok közt - forgatás

Michelle Wild, Jóban Rosszban

Heti Hetes felvétel

Banánhéj - Gombos Edinával

Lost az RTL-en

Csaó Darwin forgatás

Áll az alku - új fotók

Született feleségek

Rejtélyek városa

VIVA-Shibuya casting


A múlt héten a TV2 volt a legnézettebb hazai tévécsatorna, 26,9 százalék választotta huzamosan. Az RTL Klub mindössze négy tizeddel lemaradva követi, miközben az m1 adását a teljes tévéző lakosság 14,5 százaléka preferálta. A Viasat 3,78 százalékon kötött ki. Ennél érdekesebb, hogy a TV2 ezúttal a kereskedelmi célcsoportban is erősebbnek bizonyult egyes számú riválisánál, hiszen a 18-49-es korosztálynál 28,6 százalékot írhatott fel, szemben az RTL 28,1 százalékával. A fiatalabbaknál az m1 kereken tíz százalékot jegyezhetett fel, a Viasat 3 pedig 4,2 százalékon állt meg. Főműsoridőben viszont az RTL az erősebb, szűk két százalék az előnye a TV2-vel szemben.

Az már tisztán látszik, hogy a választások jót tettek a közszolgálati csatornáknak, mert a politikai műsoroknak, híradóknak köszönhetően növelték nézettségüket. A fiatalabb célcsoportban az m1 igen régen ért el tízszázalékos nézettséget - a tavaly átlaga 9,1 volt, egész nap és főműsoridőben is. A TV2 megerősödésével párhuzamosan az RTL veszített pár százalékot: a tavalyi átlaga 29 százalék volt a teljes lakosságnál, a múlt heti 26,5 százalékra redukálódott. A célcsoportnál a tavalyi 31 százalék 2006 15. hetére 28,1 százalékra csökkent.

A viszonylag gyengébb RTL-es eredmény nem tükröződik a 18-49-es korcsoport kedvenc műsorait tartalmazó listán, hiszen ennek élén négy olyan műsor szerepel, amely ezen a csatornán futott. A Vészhelyzet újabb részeit imádják a fiatalabbak, százból negyven tévéző követte a múlt heti epizódot. A Pelenkás bajkeverő francia vígjáték kúszott fel négykézláb a második helyre, Győzike pedig megcsípte a bronzérmet. Tízből hetet szállított az RTL Klub, a TV2 az Áll az alku-val, az Aktív-val és az NCIS-szel képviseli magát a jobbak közt.

A teljes lakosságnál továbbra is az Áll az alku a kedvenc, a pénteki adást 2 millió 27 ezer tévéző követte - egyben ez volt az egyetlen műsor, mely átvitte a kétmilliós lécet. Győzike száz tévézőből 37-et érdekelt huzamosan, a Barátok közt csütörtöki részére pedig 1,8 millió néző tapadt, az épp tévézők 36 százaléka.

A Legyen ön is milliomos! legnézettebb adása a szerdai volt, ezzel ötödik a listán. A Megasztár 1,58 millió nézőt szórakoztatott, a Napló-t 1,54 millióan "nyitották ki". A Született feleségek-nek nem tett jót a pihenő, épphogy befértek a Top 20-ba, 28,6 százalékos közönségaránnyal. A Rejtélyek városa a fiatalabbaknál népszerű, de a teljes lakosságnál csak szűk 26 százalékkal futott a múlt heti epizód. A Nem a te napod halovány 23 százalékot teljesített mindkét vizsgált kategóriában - itt nagyban függ a nézettség attól, hogy mennyire kedvelt-ismert-utált a célszemély.

A Mokka, a TV2 reggeli magazinja jól teljesít. Hónapok óta veri az RTL Klub reggeli műsorát, a 18-49 évesek körében pedig magabiztosan vezet a Nap-kelte előtt is (TV2: 27,8 százalék, RTL: 24,1 százalék, m1: 22,5 százalék). A fiatalok (18-29 évesek) körében pedig az m1 gyakorlatilag nincs is versenyben - a Nap-kelte inkább az idősebbeket ülteti a képernyő elé.

Az m1 legnézettebb műsora a csütörtöki az Este volt, ebből 905 ezren informálódtak. 800 ezres nézettségen felül volt még a Gőg című sorozat aznapi része, a lottósorsolás, A szólás szabadsága és a zenés show, a Krém. A 18-49-es korcsoportnál a Ben Hur jött be leginkább, ám a hosszú filmet a csatorna szétcincálta. A szombat esti darabkát mindenesetre a kereskedelmi célcsoport 20 százaléka követte.

A Viasatnál ezúttal a Miami helyszínelők legyűrték Las Vegas-i kollégáikat, már ami a magyar tévénézők számát illeti. Az előbbi sorozat epizódját csütörtökön 320 ezren nézték, a később kezdődő A helyszínelők-re 302 ezren maradtak. Szerda este egy filmet vetített a csatorna, Az igazság megszállottjai 2. része volt a csatorna harmadik legnézettebb műsora a múlt héten.

Továbbra is népszerű a Névshowr vasárnap este. A teljes lakosságból közel egymillióan kapcsoltak (legalább rövid időre) az ATV-re: az épp tévézők 7,6 százaléka nézte Hajdúék vendégeit. A kábeltévével ellátott háztartásokban csak a két nagy kereskedelmi csatorna műsora tudta megelőzni az MTV-ből kirúgott műsort.

Kalmár Csaba


1/3 következő oldal >>

1. Kiélezett küzdelem

2. Toplisták

3. MagyarázatokKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!