ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Foci-Eb: ráígért az MTV az RTL Klubra
2006. május 11., csütörtök, 15:01|Utolsó módosítás: 2006. május 11., csütörtök, 16:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Minden bizonnyal az MTV-n lesz látható 2008-ban a futball Európa-bajnokság, noha a csatornától ezt senki nem erősítette meg.


epa
Ajánlat
Ketten osztoznak a futball-vébén - tévés menetrend
A tévék még osztozkodnak
Még mindig eladható a magyar futball
Futball-vb: az MTV nem szórja a pénzt
A sporttévék hatalmi játékai
Ajánlat
A foci vébé - nálunk!

Mivel az MTV lényegesen magasabb ajánlatott tett a két év múlva megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokság közvetítési jogaiért, mint a rövidesen kezdődő futball vébét közvetítő RTL Klub, alighanem előbbi képernyőjén lesz látható a sportesemény. Információink szerint 3,5 millió eurót ígért a közszolgálati csatorna, ennél nagyobb összeget pedig az RTL Klub irreálisnak tartott. A kereskedelmi csatornánál úgy vélik, hogy az összeg fele lehet a reális - ennél többet ígérni anyagi ráfizetést jelent, még egy olajozottan működő reklámértékesítő stábbal megerősített kereskedelmi egység számára is. Egyértelműen presztízsharcról van szó tehát, hiszen reklámból aligha jön be az összeg.

Holub Katalin, az MTV szóvivője nem kívánta megerősíteni az értesülést, az MTV Telesport-jának főszerkesztőjét, Schulek Csabát nem tudtuk elérni, ellenben a kereskedelmi csatorna részéről jelezték, hogy megkapták az értesítést, miszerint nem az RTL Klub nyerte a közvetítési jogokat. Mivel Magyarországról két pályázó volt, a kör bezárult.

A kereskedelmi csatorna közvetíti Németországból a rövidesen kezdődő világbajnokságot, ezzel pedig megrengette az MTV hegemóniáját - korábban mindig a Magyar Televízió adta a vébét és az EB-t. Akkor a költségvetési nehézségekkel küzdő MTV nem tudott versenyezni, ám ezúttal négymilliárdos hitelfelvételről ír a Népszabadság.

Tavaly más volt az irány

"Komoly adósságot görgetünk magunk előtt, és napi problémákkal küzdünk. Általunk reálisnak tartott árakon tesszük meg az ajánlatokat, de a hírek szerint a mienknél másfélszer többet ajánlott az RTL Klub. Így nem tudunk versenyezni, nem szórhatjuk az adófizetők pénzét. Egy bizonyos összeg után ez már ízléstelen lenne" - mondta az [origo]-nak Schulek Csaba, a sportosztály főszerkesztője tavaly nyáron, akkor még a vébéről.

Bár komoly presztízsveszteséget okozott az eset, az MTV tárgyalt volna az RTL Klubbal arról, miképp lehetne mégis nagyobb szeleteket kapni a tortából. "Tudunk segíteni műsoridővel, technikával. Ha korrekt, viszonylag testvéries ajánlatot kapunk, akkor lehet együttműködés, de nem kell a foci vébé mindenáron. A napi három meccs még nekünk is sok lenne, így van esély a kooperációra: de az első választás persze az övék lenne. A többi sportesemény miatt nem marad pénzünk a nagy durranásokra. Mi a sportért vagyunk, nem a sportból élünk" - tette hozzá akkor Schulek. Tárgyalni végül nem volt miről, hiszen az RTL a Sport Klub nevű tévécsatornának "adta le" azokat a vb-mérkőzéseket, melyeket nem tartott annyira fontosnak, vagy más meccsel egy időben futnak.

Kalmár Csaba

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!