ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Az ORTT előtt a Mokka és az Esti Showder
2006. június 16., péntek, 15:53

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az ORTT Panaszbizottság soros elnöke, dr. Simon Attila sajtótájékoztatón számolt be a bizottság 2006. II. negyedévi tevékenységéről.


RTL Klub-TV2: 17-10 1/2. oldal >>

tv2
Havas Henrik nem fogja vissza magát, néha előveszi a Mokkát a Panaszbizottság
Ajánlat
Vicces és szánalmas ügyek az ORTT előtt
Az ORTT védi a TV2-t és az RTL Klubot
Ismét a TV2 került az ORTT elé
Havast vette elő az ORTT
A Napló szavazását vizsgálta az ORTT
ORTT-vizsgálat pornográf szöveg miatt
Közel száz panasz érkezett az ORTT-hez
Az ORTT elítélte Gáspárné Bea asszonyt
AZ RTL Klub nem ért egyet az ORTT-vel
Ajánlat
Az ORTT honlapja

A II. negyedévben 90 panasz érkezett a Panaszbizottsághoz, a korábbi negyedévekben is hasonló mennyiséggel kellett foglalkozni. Ez azt jelenti, hogy az elektronikus műsorszolgáltatókkal szemben megfogalmazott panaszok számát nem befolyásolta érdemben, hogy a vizsgált időszakra esett a 2006. évi országgyűlési választások első és második fordulójának időpontja, valamint az azt megelőző, rendkívül intenzív kampányidőszak nagy része.

A műsorszolgáltatók ellen benyújtott panaszokat vizsgálva kiderül, hogy a Magyar Televízió műsorát érte a legtöbb kritika, 22 panasz érkezett. A Magyar Rádió miatt 16 alkalommal ragadtak tollat vagy klaviatúrát az elégedetlenek. A két nagy kereskedelmi tévé csatájában ezúttal az RTL Klub húzta ki legtöbbször a gyufát a nézőknél, 17 panasz érkezett a csatorna műsoraival kapcsolatban - a TV2 megúszta tízzel. A négy említett műsorszolgáltató műsoraival szemben került benyújtásra az összes panasz több mint 70%-a. A Hír TV miatt hárman emelték fel szavukat, a Duna tévé műsorai miatt két panasz érkezett, és az ATV mellé is egy kettest lehetett feljegyezni. Az Egri VTV, a Klubrádió vagy az Echo tévé is kapott kritikát.

Nézői, hallgatói panasz volt 66, pártok vagy frakciók öt alkalommal elégedetlenkedtek, civil szervezetek kilenc ízben érezték, hogy lépni kell valamit - egyéb helyről érkezett még tíz panasz.

"További érdekessége a benyújtott panaszoknak, hogy míg a közszolgálati műsorszolgáltatókkal szemben megfogalmazott panaszok szinte mindegyike hírműsor vagy politikai magazinműsor ellen irányul, addig az országos kereskedelmi televíziók - különösen az RTL Klub - esetében a panaszok jelentős hányada filmek korhatár-besorolását, valamint egyéb szórakoztató jellegű műsorokat kifogásol. Csak elenyésző számban érkeztek ugyanakkor panaszok az országos kereskedelmi televíziók olyan műsorszámaival szemben, amelyekre a médiatörvény 4. § (1) bekezdésében rögzített kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének alapelve vonatkozik elsősorban. A panaszok említett megoszlása azt a sztereotípiát erősíti, hogy a televíziónézők, illetve rádióhallgatók elsősorban a közszolgálati műsorszolgáltatók hírműsoraival, illetve politikai jellegű magazinműsoraival szemben várják el a pártatlan, objektív és kiegyensúlyozott tájékoztatást és kevésbé érzékenyek a kereskedelmi csatornák ugyanezen alapelvi követelményeknek megfelelni köteles műsorszámaival szemben" - fogalmazott dr. Simon Attila.

Érdekességként megemlíthető, hogy két országosan ismert politikus, dr. Szabad György, az Országgyűlés korábbi elnöke, valamint dr. Dávid Ibolya, az MDF elnöke is a Panaszbizottsághoz fordult a vizsgált időszakban. Az eljáró tanács az első esetben nyilatkozatban marasztalta el a TV2 Mokka című reggeli magazinműsorát, illetve annak műsorvezetőjét, Havas Henriket, míg dr. Dávid Ibolya még az eljáró tanács döntése előtt visszavonta panaszát, amelyet az RTL Klub Esti Showder című műsorának előzetesével szemben fogalmazott meg.


1/2 következő oldal >>

1. RTL Klub-TV2: 17-10

2. A legvitatottabb esetKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!