ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Tévés harc: még akad pár adu
2006. szeptember 12., kedd, 14:44|Utolsó módosítás: 2006. szeptember 12., kedd, 14:51

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A nagyobb kereskedelmi tévék jórészt kijátszották az adukat, de még mindenkinél van egy-két dzsóker vagy legalábbis nyerőnek hitt lap. Az MTV múlt héten még a régi struktúrában üzemelt, így nem voltak jelentős változások a nézettségben.


Nőtt a különbség 1/2. oldal >>

Forrás: RTLKLUB
Barabás Évával is jól megy a Fókusz
Ajánlat
Részletes tévéműsor
Friss tévés hírek, képek
Ajánlat
Itthon forog az amerikai Nagy Ő
Szépségkirálynő a Barátok köztben
Csábos boszorkák, kedves vámpírok
Ősz van az MTV-nél
Kumin és Alföldi a Reggeliben
Stohl megküzd Csiszárral - nézettség
Időben lecsaptak A Helyszínelőkre
Képgaléria
VIVA műsorvezető-válogatás

Tallós Rita a Vendégszobában

Supernatural - Odaát

Megatánc próba

Egy rém rendes család Budapesten

Gyilkos elmék - sorozat az RTL-en


Az év 26. hete nem hozott nagyobb változásokat a tévés nézettségi adatokban, noha a 27,4 százalékot elérő RTL Klub növelte előnyét a teljes lakosságnál. A TV2 23,5 százalékkal követi, az M1 14,5 százalékon áll, a Viasat 3 pedig a tévézők 5,4 százalékának bizalmát bírta általában. A kereskedelmi célcsoportban bő öt százalék az RTL Klub fórja, a 28,8 százalékra a Tv2 csak 23,2-vel tudott válaszolni. A fiatalabb nézők továbbra sem az M1-re állítják automatikusan készüléküket (9,2 százalék), miközben a Viasat egyre jobban nyomul ebben a kategóriában (kerek 6 százalék).

A teljes lakosságnál igencsak meggyőző a Barátok közt előnye, ragyogó nézettségi adatokat produkálnak a Mátyás király téren, a Berényi építőipari cég környékén: ha minden epizódot külön veszünk, akkor az öt legnézettebb műsor az elmúlt héten az öt Bk-rész volt. A keddit 2 millió 22 ezer honpolgár nézte végig, a csütörtöki unalmas lehetett, mert "csak" 1,76 millió magyar követte. Persze ez is szép szám, hiszen a listán következő műsor, a Reszkessetek, betörők harmadik része 1,63 millió nézőt csábított vasárnap. Eztán a Fókusz-ok sorjáznak, végeláthatatlan folyamban, 1,45 és 1,61 milliós nézettség mellett, azaz rengeteg hazai háztartásban úgy várják a Berényi-sagát, hogy már fél órával előtte odakapcsolnak, nehogy lemaradjanak egy jelentőségteljes pillantásról vagy az önsajnálatba burkolózott Magdika kesergéséről.

A TV2 a csütörtöki Aktív-val ért el jobb eredményt, és az Áll az alku is 1,3 millió felett teljesített, bár ezzel a 30 százalékos közönségarány alatt maradt, azaz leszállóágban van a vetélkedő. A Memória - az ország tesztje szombaton 1,26 milliós nézettséget ért el, ami a hosszát figyelembe véve (3,5 órát tartott, gyakori reklámokkal), nem rossz eredmény. A tévézők harmada összpontosított Vágó és Lilu kérdései közben. Essék szó a TV2-es szappanoperáról is: a Jóban-rosszban bő 1,1 milliós tábort tudhatott magáénak az elmúlt héten, nagyjából az összes tévéző harmada figyeli a Csillagvirág klinika eseményeit. Az M1 csak a szombati ötöslottó-sorsolással és a pénteki Híradó-val vitte túl az egymilliós határt, a többi műsor alatta maradt ennek. A Viasat ismét A helyszínelők sikerének örülhetett (459 ezer néző), bár a New York-i kollégáik is közel 350 ezer magyart csábítottak.

A kereskedelmi célcsoportban, a 18 és 49 éves kor közti nézőknél a Barátok közt keddi része 866 ezres nézettséggel, 42 százalékos közönségaránnyal pózol a lista élén, nem kell bezárni tehát a Rózsa presszót. A betörős filmvígjáték, a csirkefogókkal rendre kitoló gyerkőc a második helyre volt elég, a képzeletbeli dobogó alsó fokán pedig a Fókusz tanyázik. A Cobra 11 és a Sebhelyek című akciófilm, azaz öt RTL-es műsor után jön csak a TV2, viszonylag jól ment az NCIS - Tengerészeti helyszínelők és az Apádra ütök című vígjáték. Sorozatoknál maradva: a tévéző fiatalok 30 százaléka követte A szökés-t az RTL-en, a Lost - Eltűntek pedig 34,3 százalékos közönségarányt ért el. Az Áll az alku-ból nem lesz tavaszi folytatás, ha nem hoz jobb nézettséget hamarosan: a legjobbja 23,7 százalék, ami nem az igazi.

A két nagy kereskedelmi csatorna már elindította az őszi műsorrendet, bár a TV2 csak ezen a héten jött ki a Szulák-show-val, és még nem dobta be az Egy rém rendes család Budapesten című hazai sitcomját, sem a Megatánc-ot - ugyanakkor az RTL sem játszotta ki az összes aduját, hiszen a lesajnált, de jó nézettséget hozó Győzike és a tavasszal kiválóan teljesítő Szombat esti láz el sem indult. Az MTV tegnap, hétfőn indította az őszi struktúrát.

Kalmár Csaba


1/2 következő oldal >>

1. Nőtt a különbség

2. Így mérnekKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!