ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Bárkit felcsíp az MTV taxija
2006. szeptember 14., csütörtök, 9:34|Utolsó módosítás: 2006. szeptember 14., csütörtök, 9:52

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az MTV-s esti Híradó után, 19.45-kor jelentkezik három napja a TV Taxi című rövid műsor. Mi ez az egész? Miért panaszkodik csekély nyugdíja miatt a néni? Magyar Eszter vezető szerkesztő-producert, a Próbafülke Produkció munkatársát kérdeztük.


Öt városban játszódik a zseniális Éjszaka a Földön
Ajánlat
Részletes tévéműsor
Friss tévés hírek, képek
Ajánlat
Tévés nézettségi harc: még akad pár adu
Ősz van az MTV-nél - új műsorok

Semmi nem lehet olyan érdekes az átlagos tévéző számára, mint önmaga, a hasonló problémákkal küzdő, ugyanolyan helyzetben lévő ember. Lehet mutogatni neki a felső paleolitikum népcsoportjait, levélpirosító ribiszke-levéltetveket, hatalmas fogasceteket, a hétköznapi, helyi valóság mindig fontosabb. Ebből a felismerésből indul ki az új M1-es műsor.

A Cool tévén fut egy hasonló műsor, Taxid címmel, abban jobbára beszívott vagy félrészeg fiatalok próbálnak beszélgetni a sofőrökkel (az egyik az expornós Niki Belucci). Volt-e szerepe annak a műsornak vagy egy külföldi példának ebben a formátumban? "A forma természetesen hasonlónak tűnhet, de a tartalom és a felépítés azért - ismerjük el - nagyon-nagyon más.  Amúgy ez egy nemzetközi formátum, de az MTV-s változatát a Próbafülke Produkció dolgozta ki, az Éjszaka a Földön című film alapján" - válaszolta a szerkesztő. Jim Jarmusch moziját - Benignivel a főszerepben - amúgy szeptember 29-én este sugározza az m2, és igencsak ajánlott darab.

Minden nap - hétvégén is - reggel héttől este tíz óráig fut az autó, és három stáb váltja egymást négy-öt óránként. Egyelőre Budapesten, de tervezik, hogy egy-egy vidéki városba is eljussanak legalább hetente, sőt, szeretnének az országhatáron túli magyarlakta településeket is felkeresni.

"A TV Taxi stábja a Híradó reggeli értekezletén egyeztet a napi aktuális témákról. Naprakészek vagyunk, mert minden nap fut a TV Taxi és forog a kamera. Az aktualitás mellett fontos, hogy egy adás több, különböző korú, érdeklődésű riporter és szerkesztő munkájával áll össze" - mesélte Magyar Eszter.

A néző elmélázik, és azon tűnődik, hogyan zajlik egy út. Kérdésekkel irányítják az utast, vagy magától is beszél? "Konkrét kérdéseket kapnak az utasok, és ezekre válaszolnak tetszésük és vérmérsékletük szerint. A stáb a vágóasztalon csak a médiatörvény és az ORTT előírásainak megfelelően moderálja ezeket. Minden napnak megvannak a legviccesebb figurái, mert néha a karakter izgalmas, néha a válaszok. Pont ezért érdemes nézni a TV Taxi-t. Megrázó esetek is voltak. Azt hiszem, a 9/11-témához hozzászóló kismama reakciója önmagáért beszél. Pár héttel a szülés után lévő fiatal nő, aki valóban tudja, mi az, hogy életet adni valakinek, sírva fakad, amikor a több ezer életét kioltó merényletre emlékezik. Amúgy a stáb nagyon sok erőt merít abból, ahogy az utasok megoldják életük legnagyobb nehézségeit, tragédiáit is. Gyakran velük együtt pityergünk az adás összerakásnál" - vallotta a műsor producere.

Hogy hogyan kerül "képbe" Pali bácsi, a két metálos rocker, a soványka nyugdíja miatt bánatos nagyi? Találomra leinti a taxit, szólnak neki, hogy kamera van, mehet? "Elég, ha valaki éppen akkor áll egy buszmegállóban, amikor  a TV Taxi üresen arra halad. Egyre többen ismerik fel a TV Taxit, és szinte mindenki örömmel száll be, hogy elmondhassa a véleményét, miközben az úti cél felé robogunk" - mesélte el Magyar Eszter a módszert.

Forrás: [origo]

Mint megtudtuk, többhetes előkészítés, számos próbaadás és három éles adás után van a stáb, ám még most sem könnyű érdemi reakciókról beszélni. Nekik - érthető módon - tetszik a produkció. Magyar Eszter sem most kezdett tévézni: az egyik kereskedelmi csatornánál egy "sztárátváltoztató" műsort készített. "Ebben ismert emberek az egyéniségük három addig rejtett oldalát mutatták be különböző produkciók segítségével" - kommentálta kissé titokzatosan. Az MTV számára három éve készítik a Stílus című divatműsort, a TV Taxi-ban pedig a műsor minden elemével és apró részletével is foglalkozik, az előkészítéstől a forgatáson és a vágáson át a zene kiválasztásig.

Kalmár Csaba

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!