ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Nyerj mesés Discovery-ajándékcsomagot!
2006. szeptember 18., hétfő, 9:42

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Veszélyes foglalkozások címmel szeptember 30-án és október 1-jén tematikus hétvége lesz a Discovery Channel műsorán. Míg a várt filmek műsorra kerülnek, játssz velünk, és nyerj Discovery-ajándékcsomagot!


Jég és olaj 1/3. oldal >>

discovery
A viharos tengeren
Ajánlat
Részletes tévéműsor
Friss tévés hírek, képek

A csatorna minden hónap utolsó hétvégéjén tematikus műsorokkal csábítja a nézőket. Szeptember utolsó hétvégéjén veszélyes foglalkozásokat űző emberekkel ismerkedhetnek meg a nézők: olyanokkal találkozhatnak, akik dacolva a természeti erőkkel, életüket kockáztatják nap mint nap munkájuk során. A tematikus hétvégén belül a Discovery Channel a következő műsorokat sugározza: Halálos idény, Fúrótornyok mindennapjai, Tűzlovagok, Halálos fogás és Mutatványmániások.

Halálos idény

Hajók hada halad az Alaszka közelében található, rendkívül hideg Bering-tenger felé, azzal a céllal, hogy rövid idő alatt meggazdagodjanak a rákhalászatból. Megismerkedhet a néző kapitányokkal, újoncokkal, matrózokkal, mérnökökkel és azokkal az emberekkel, akik életüket kockáztatják a rákhalászás közben. Mindannyian elképesztő veszélyeknek teszik ki magukat, dacolva a viharos széllel, a jeges hullámokkal, a csúszós fedélzettel, a vízbeesés és a kóros lehűlés kockázatával a dermesztő hideg időben. Januárban, a korlátozott halászási időszak miatt, néhány napon át megszakítás nélkül dolgoznak, hogy a kifogott rákokkal dollárhalmokra tegyenek szert. Öt nap alatt így akár ötvenezer dollárt is megkereshetnek. Az első részben nyomon követjük, ahogy elhagyják a Cold kikötőt és kimennek a tengerre, míg a második és a harmadik részben tengeri kalandjaikat kísérjük végig. Mesélnek a félelmeikről, rémálmaikról, döntéseikről és a reményről, hogy minél rövidebb idő alatt meggazdagodnak. Látjuk őket, amint megsebesülnek, ahogy egyikük a vízbe esik, majd megmenekül.

Fúrótornyok mindennapjai

discovery

A film bemutatja a második világháború óta történt egyik legnagyobb ipari katasztrófa helyreállítási munkálatait, amely eddig teljesen egyedülálló az olajipar történetében. A filmből megismerheti a néző az újságok főcímei mögött húzódó történeteket, amelyek a mindenkit érintő, folyamatosan emelkedő üzemanyagárakkal foglalkoznak. Mindenki számára ismert az a tény, hogy a Katrina és a Rita hurrikán teljesen elpusztította New Orleans-t és az öböl partvidékét. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a hurrikánok Amerika nemzeti biztonságát is veszélyeztették. Tönkrementek a legnagyobb olajmezők, és szinte egyetlen éjszaka leforgása alatt leállt Amerika olajellátásának 20 százaléka. Amerika soha korábban nem volt ilyen kiszolgáltatott helyzetben a Közép-Kelet és egyéb területek megbízhatatlan kormányainak. 121 darab állvány és fúrótorony rongálódott meg, 71 darab pedig teljesen tönkrement. Eltört 148 olaj- és gázvezeték, valamint megsérült az öt fő olajfinomító is.

A filmben - és a valóságban persze - a szerelők szörnyű körülmények között, életüket kockáztatva próbálják helyreállítani a rendet. Azok a szerelők, akik a helyreállítási munkálatok első szakaszában dolgoznak, különösen nehéz feladattal állnak szemben, hiszen rendkívül veszélyes körülmények között dolgoznak. Több mint kilenc méter magas hullámokkal kell megküzdeniük a 128 km/óra sebességű szélben, szakadó esőben.

Minden részben bemutatnak egyet, a világ legnagyobb gépei közül, többek között a valaha tengerre vitt legnagyobb liftet is, melyen a szerelők észveszejtő mérnöki bravúrokat hajtanak végre, miközben próbálják megszerelni az óceán alatt 300 méter mélyen húzódó vezetékeket. A nehézségek leküzdésére az olajtársaságok a világ minden tájáról munkások és hajóflották valóságos hadát szedték össze, köztük a világ legnagyobb uszályát. Minden egyes részben fantasztikus technológiával és tudománnyal ismerkedhetnek meg, valamint olyan férfiakkal, akik az emberi tűrőképesség határait feszegetve, ijesztő és borzalmas körülmények között dolgoznak.


1/3 következő oldal >>

1. Jég és olaj

2. Tűzoltás és extrémsport

3. Játssz és nyerj Discovery-csomagot!Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!