ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Harc a tévéért, harc a nézőért
2006. szeptember 27., szerda, 9:23|Utolsó módosítás: 2006. szeptember 27., szerda, 10:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Megvizsgáltuk, hogy a rádiók, újságok, internetes oldalak mellett honnan informálódtak a múlt héten, a zavargások alatt a polgárok, összehasonlítottuk a tévés hírműsorok AGB Nielsen által mért nézettségét. A Hír TV nézettsége az elmúlt héten alighanem rekordot döntött, de a csatorna egyelőre nem publikál adatokat - öt másik csatorna számait viszont megkaptuk.


Hírek, minden mennyiségben 1/3. oldal >>

Forrás: [origo]
Ajánlat
Részletes tévéműsor
Friss tévés hírek, képek
Nyerj mesés Discovery-ajándékcsomagot!
Stirlitz visszatér: nyerj Filmmúzeum-pólót!
Ajánlat
Gáti Kati a Született feleségekkel forgat
Törli az ORTT az MTV hármas csatornáját
Megjutalmazták a legjobb ribancot
Pert vesztett a női ruhába bújt Fábry
Fiala János: Fehér embernek is van néger nője

Hétfőn, szeptember 18-án este a fél hetes Tények 1,12 millió nézőt, az RTL Klub Híradó-ja 1,3 millió nézőt vonzott - ebben a fél órában tíz tévézőből hét valamelyik nagy kereskedelmi adó hírműsorát választotta, miközben 30 százalék időzött a többi ötven adón. Ekkor még természetesen a vasárnap kiszivárgott Gyurcsány-beszéd volt a főtéma, az erre érkező reakciók foglalkoztatták a tévéket, szó sem volt még rombolásról, rendőrök elleni támadásról. Mivel az MTV székháza előtt csak ezután kezdett komolyodni a helyzet, a tévék - sok esetben a Hír TV képeit átvevő - újabb, rendkívüli hírműsorokkal (is) jelentkeztek. A TV2 2.52-ig tartott ki, természetesen csökkenő nézettséggel: 431 ezren tartottak ki átlagosan a riasztó képeket látva. Az RTL-es hírműsor Szellő Istvánnal és Erős Antóniával háromnegyed 12 és éjjel kettő közt átlagosan 493 ezer nézőt csábított. Az m1-en a Híradó este hétkor kezdődött, ahogy az új rendben szokás, ez 918 ezer tévézőt informált - ezután két hírműsor volt még a csatornán, jóval alacsonyabb nézettséggel. A Duna tévé délután fél hatos hírműsora 148 ezer magyart érdekelt a határon belül (ezt azért emeljük ki, mert a műholdas csatorna külföldi nézőit már nem méri az AGB Nielsen). A Magyar ATV este hétkor még 76 ezer nézőt ültetett le a tévé elé, az éjfél körüli blokk 50 ezer tévéző figyelmét kötötte le.

Másnap a Tények 1,33 millió nézőt tudósított az eseményekről, miközben az RTL Klub Híradó-ján átlagosan 1,54 millióan időztek. Az Akták 1,4 milliós nézettséget hozott, de a fél 11-es Tények este is egymillió felett zárt, azaz számokkal is bizonyítható a nyilvánvaló tény, hogy ezekben a napokban a nézők kifejezetten keresték a hírműsorokat, kevésbé voltak fogékonyak hosszabb, bárgyú vígjátékokra vagy agyatlan akciófilmekre. Az m1 is rengeteget foglalkozott az aktuális politikai helyzettel, reggel futott a Kommentár nélkül, volt híradó délben, este, különkiadással. Az Este hírmagazint nyolc és kilenc közt 1 millió 226 ezer tévéző követte, az utána következő Kedd 21 adásán pedig 1 millió 309 ezer néző csüngött, ami fokozott érdeklődést jelent MTV-s hírműsornál. Jellemző, hogy Az Este 10-kor jelentkező kiadására 1,24 millió tévéző maradt a csatornán. Ugyanezen az estén a Duna tévé hírműsorait 60-80 ezer magyarországi néző látta, kivéve a hatórás Híradó-t, mert ez 232 ezres nézettséget ért el. Az ATV ezen az estén a Friderikusz most-tal érte el a nézettségi csúcsát (190 ezer), de az Újságíróklub és az Egyenes beszéd is 120 ezer néző körül hoztak.

Sajnos a kedd este is eseménydús volt, így a szerdai hírműsorokra is tapadtak a tévézők. Az esti RTL-es Híradó 1,31 milliós, a Tények 1,18 milliós nézettséggel futott, a nézők 73 százaléka ebben a fél órában (fél hét és hét között) a két nagy kereskedelmi csatornát választotta. 20-án az MTV-s Híradó is átvitte az egymillió nézős határt, de Az Este hírmagazinra is megmaradt 763 ezer néző. A Duna tévé hatórás hírműsora 160 ezer nézőt vonzott, és ugyanennyien nézték az ATV-n az Egyenes beszéd-et, fél nyolckor. Friderikusz Sándor közéleti-politikai műsorán 188 ezer néző időzött, de a Van képünk hozzá vagy a 11 órás Híradó is százezer felett zárt.

Forrás: [origo]

A Tények a teljes lakosság körében (1 millió 271 ezer fővel)  piacvezető volt a heti átlagos nézőszámok tükrében.  Az átlagos közönségaránya 36,8 százalék volt, míg az RTL Klub Híradó-ját az akkor tévénézők 36,5 százaléka választotta a 18-49 éves korcsoportban. A TV2 híreit inkább a hét második felében választották többen, a hét elejét az RTL nyerte.

A több csatornának is képet adó Hír TV adataira jelenleg is várunk: "A Hír TV Zrt.-ben egyelőre még nem született döntés arról, hogy publikáljunk-e nézettségi adatokat" - válaszolta Szikszai Péter hírigazgató, türelmünket és megértésünket kérve. 2003 júniusában a Socio Balance telefonos közvélemény-kutatást végzett a csatorna megbízásából, amelynek során 760, véletlenszerűen kiválasztott, telefonnal rendelkező felnőtt korú magyarországi lakost kérdeztek meg a Hír TV nézettségéről, műsorairól: a becslések szerint napi egymillió tévéző kapcsolt legalább rövid időre a hírcsatornára.


1/3 következő oldal >>

1. Hírek, minden mennyiségben

2. Lángosmaffia és helyszínelők

3. Így mérnekKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!