ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Soha nem temetnek többet
2006. október 30., hétfő, 10:12|Utolsó módosítás: 2006. október 30., hétfő, 16:37

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

November 6-án jelenik meg a Sírhant művek kultsorozat utolsó évadja is DVD-n itthon, ennek örömére szépséges pólókat, kiváló kulcstartókat sorsolunk ki a játékunkra helyes megfejtést beküldők között. Fődíj: a komplett ötödik évad, persze DVD-n.


Egyszer mindennek vége szakad 1/3. oldal >>

Forrás: [origo]
Ajánlat
Friss tévés hírek, képek, tippek
Tévéműsor: ez megy most, este, és holnap!
Ajánlat
A sorozat honlapja
Six Feet Under az IMDb-n
Többet a sorozatról

2004 novemberében kezdték forgatni az HBO már kultstátuszt élvező sorozatának, a Sírhant Művek-nek az ötödik szezonját, és mivel a sorozat szülőatyja, az Amerikai szépség című film forgatókönyvéért Oscar-díjjal kitűntetett Alan Ball pár héttel korábban bejelentette, hogy vége, a szereplők is tudták, hogy az utolsó évadra kell készülniük. A temetkezési vállalkozást üzemeltető Fisher család életét még 12 epizódon keresztül követhették figyelemmel a rajongók. Ritka az olyan, hogy nem egy tévétársaság vezetősége mondja ki a halálos ítéletet a sorozat felett (szinte mindent a nézettség dönt el, ezzel nem árulunk el nagy titkot), ám ebben az esetben például nem így történt: Ball úgy érezte, hogy itt kell véget érnie a sorozatnak, le kell lőni, mielőtt elindul a lejtőn. "Hihetetlenül kreatív munka volt a Sírhant Művek, de ha a sorozat szólt bármiről is, hát leginkább arról a tényről, hogy egyszer mindennek vége szakad" - nyilatkozta akkoriban Ball.

Bár a Sírhant Művek anyagilag nem volt akkora siker az HBO számára, mint a Maffiózók vagy a Szex és New York, témája és szokatlan megközelítése miatt, a több Golden Globe- és Emmy-díjat nyert széria mindenképpen külön fejezet - de legalábbis pár erős bekezdés - az amerikai televíziózás nagykönyvében.

Az Egyesült Államokban az utolsó rész tavaly augusztusban került adásba, a nézettség a sorozathoz méltó volt: 3,9 millióan követték figyelemmel a 63. epizódot. Ez a szám jóval magasabb, mint a sorozat korábbi időkben elért mutatói. Az HBO a 75 perces záró epizód sikerével még a heti Top 15-ös listára is felkerült a kábeltévék között, ami remek eredmény, hiszen mégiscsak fizetős csatornáról van szó.

hbo

A sorozat utolsó évadját 2006. január 3-ától sugározták az HBO közép-európai régiójának országaiban: Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában. A Sírhant Művek ötödik évadja továbbra is a Fisher család katartikus élményeire összpontosít a rajongók által jól ismert iróniával és fekete humorral fűszerezve. A sorozat a halál témáját persze a családtagok nézőpontjából közelíti meg, akik temetkezési vállalatot vezetnek Los Angeles-i otthonukban.

A sorozat végére főhőseink élete a születés, halál és újjászületés kimerítő szakaszait végigjárva, beteljesedik. A sorozat utolsó évadja abban más a korábbiakhoz képest, hogy a szereplők egymás iránti viharos érzelmeit is ábrázolják benne. Az ötödik évad epizódjainak rendezői Daniel Attias, Alan Ball, Rodrigo Garcia, Joshua Marston, Dan Minahan, Jeremy Podeswa és Alan Poul voltak.


1/3 következő oldal >>

1. Egyszer mindennek vége szakad

2. Élnek tovább, csak másképp

3. Nyerj DVD-t, pólót!Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!