ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Nem engedi szökni az RTL Klubot a TV2
2006. október 31., kedd, 9:20|Utolsó módosítás: 2006. október 31., kedd, 9:22

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Miközben arattak a hírműsorok, és információra szomjazva kattintgattak ide-oda a tévézők hétfő este a csatornák közt, mégis egy szórakoztató program vitte el az első helyet a 18-49-es célcsoportnál: a rendre jól teljesítő mirigyek ezúttal még a szuperfavorit Barátok közt-nél is több nézőt csábítottak el. Persze a teljes lakosságnál már a Tények nyert, ahogy hajszállal a TV2 is megelőzi az RTL Klubot. Utóbbinál azért nincs pánik, a fiatalabb célcsoportban biztos az RTL vezetése, bár a TV2 mostanában a 18-59 éves kor közti nők tévés választására koncentrál.


Hétfőn a hírek mentek 1/3. oldal >>

Forrás: MTI
23-án mindenki a hírműsorokon lógott
Ajánlat
Friss tévés hírek, képek, tippek
Tévéműsor: ez megy most, este, és holnap!
Nyerj pólót, DVD-t!
Ajánlat
Sötét utakon a Duna tévé
Zalatnay lehet az új Pongó
Jáksó megy is, marad is
Magyarnak nem jó a hazai lúzer
Romák és romakép a tévében
Nagy a mozgás a Rózsa presszóban

Az év 42. hetében a teljes lakosságnál a TV2 behozta hátrányát, egy tizeddel meg is előzte az RTL Klubot, ám a kereskedelmi célcsoportban már utóbbi diadalmaskodott. A teljes lakosságnál a TV2 25,4, az RTL Klub 25,3, az M1 14,4 a Viasat pedig 4,9 százalékot szerzett. A kereskedelmileg fontos, 18 és 49 éves kor közti nézőknél az RTL van az élen, 28,1 százalékkal, szűk négy százalékkal előzi meg a konkurens csatornát, a TV2-t. A fiatalabbak ritkábban választják az M1 műsorait (9,2%) vagy a Viasat 3 kínálatát (6,2%).

Ilyen is régen volt, hírműsor vezeti a nézettségi listát. Sajnálatos, hogy belpolitikai események - és nem, mondjuk, kongói zavargások - miatt nézték 2 millió 10 ezren a hétfő esti Tények extrá-t a TV2-n. Lovasroham ide, könnygáz oda, a televíziós szokásokban olyan radikális fordulat nem következett be, hogy a Barátok közt lecsúszott volna a dobogóról: nem is tette, Berényiék legjobb eredménye 1,96 millió néző és egy második hely volt. Agresszióról szóló hírekkel teli komor héten jól jön némi kacagás, így került a harmadik helyre az Irigy Hónaljmirigy-show.

Mint már írtunk róla, a TV2 nem kevés pénzért leigazolta Zalatnayt, aki cserébe eladta a tévének szabadulása perceit és mellműtétjét, exkluzív forgatási lehetőségek mellett. A művésznő kapott pár percet a vasárnapi Napló-ban, így ez a negyedik legnézettebb műsor lett a héten, 1,92 millió nézővel. A szerdai Fókusz követi, aztán az RTL Klub rendkívüli, hétfő esti hírműsora jön. A Cobra 11 ezúttal a teljes lakosságnál kikapott a Napló-tól. A legnézettebb Áll az alku 1,61 millió nézőt szórakoztatott átlagosan, miközben Fábry ennál kevesebb nézőt, de jobb közönségarányt hozott. A Heti hetes szintén tartja kiváló közönségarányát (tízből négyen nézik), miközben a Megatánc 1,33 millió nézőt vonzott - ezzel megverte AGyűrűk Urá-nak ismétlését.

Mint már írtunk róla, az 1956-os emlékmű avatása több csatornán egyszerre, élőben futott, ezt a rövidke műsort az RTL Klubon nézték a legtöbben. A szökés rabjaira 160 ezerrel többen figyeltek, mint a Született feleségek asszonykáira. Az Egy rém rendes család Budapesten 1 millió 61 ezer nézőt érdekelt kedd este. Az RTL Klub Gyilkos elmék című sorozata A médium ellen küzdött korábban, de mire utóbbi feljavult, le is cserélték. A helyette pályára küldött Vak igazság 541 ezer nézőt izgatott, szemben a sorozatgyilkosokat hajkurászó csapat 775 ezrével, azaz egyelőre indokolatlannak tűnik a csere - és a világtalan rendőrnek, Jim Dunbarnak nincs is sok ideje bizonyítani, mert mindössze 13 epizódot élt meg.

Az M1 legnézettebb darabja szintén egy hírműsor volt, a hétfő esti Híradó extra 977 ezer nézőnek volt fontos. A közszolgálati csatorna a nosztalgikus kívánságműsorral, az Önök kérték-kel 943 ezer magyart szórakoztatott, a lottósorsolásra pedig 886 ezren koncentráltak. Bő 80 ezres táborral bír az Életképek, a Krém stábja pedig 780 ezres nézettséget írhatott fel.

A Viasat 3-nál a New York-i helyszínelők arattak, közel 350 ezer nézőt szögezve a fotelbe. A Hamis a baba című magyar film a szerencsétlen Kardos doktorral és a nagyot ütő, ugyanakkor agyafúrt Ötvös Csöpivel 346 ezer magyart szórakoztatott, miközben 324 ezren látták A helyszínelők szombati epizódját.

Korántsem meglepő a belpolitikai eseményeket látva, hogy a Duna tévén ezúttal nem egy kínkeserves hazai futballmeccs, hanem a Híradó rendkívüli, hétfői adása nyerte a házi nézettségi versenyt. A 13 perces hírműsort átlagosan 203 ezren nézték. A második legnézettebb műsor a csatornán szintén Híradó volt, a vasárnap koraesti kiadásból 163 ezren informálódtak.


1/3 következő oldal >>

1. Hétfőn a hírek mentek

2. Halovány a Megatánc

3. Így mérnekKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!