ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Próbálkozik a TV2, ellenáll az RTL
2006. november 29., szerda, 11:40|Utolsó módosítás: 2006. november 29., szerda, 12:25

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Két fontos és drága műsorát is új időpontra, más napra tette a TV2, mert sem a Rém rendes család Budapesten, sem a Megatánc nem produkált meggyőző nézettségi adatokat az eredeti sávban, sőt, kifejezetten tragikus számokat hoztak. A változtatás félsikereket jelent, mert a közönségarány ugyan javult, de a kereskedelmi célcsoportban nem sikerült fordítani az eredményeken. A teljes lakosságnál jól teljesített a péntekre áttolt Megatánc, de az RTL-es Szombat esti láz továbbra is az ősz nagy dobása.


Becsületgólt lőtt a TV2 1/3. oldal >>

rtl
Kiváló úszónőnk már csak néző lesz a szombati bulikon
Ajánlat
Friss tévés hírek, képek
Részletes tévéműsor
Nyerj Jetix-ajándékokat!
Nyerj Discovery-csomagot!
Ajánlat
Ágica nővérke lesz az RTL Klubon
Kamera a franciaágy alatt
Indiana Jones - nőben, bőrben
Kóma után éledezik a Megatánc
Jogi magyarázat a Szomszédok előtt
Képgaléria
Szombat esti láz, 2. döntő

Szombat esti láz

Megatánc, második döntő

Patrícia, a Megatánc új arca

Lost, második évad

Született feleségek, második évad


A teljes lakosságra vonatkozó AGB Nielsen-adatokat szemlélve kiderül, hogy csökkent a különbség a két nagy kereskedelmi televízió közt az év 47. hetében, de maradt az RTL Klub vezető pozíciója. A tévézők 27,8 százaléka általában az RTL-en időzik, a tévézők negyede a TV2 műsorát figyeli, az m1-et általában 13,1 százalék választja, míg 4,8 százalék szavaz a Viasat sorozataira. A 18-49-es kereskedelmi célcsoportban szűk négy százalék az RTL Klub előnye a TV2-vel szemben, ugyanakkor lejjebb bő három százalék a differencia az m1 és a Viasat között. Főműsoridőben, este, egyértelmű a 35,5 százalékot jegyző RTL fölénye - a TV2 a tavalyi, közel 30 százalékos átlagnál rosszabbat, 26,9 százalékot írhatott fel.

Kétmilliónál is több magyart foglalkoztat élénken, hogy a Bk egykori Kertész Mónikája, vagy a Reggeli Csonka Bandija nyeri-e a Szombat esti láz című táncos show-t. Ez volt a hét legnézettebb műsora, 2 millió 144 ezer tévéző tapadt rá, bő százezerrel több, mint a Barátok közt pénteki részére. A harmadik legnézettebb műsor a Napló volt, szűk ötvenezerrel maradt a kétmilliós határ alatt.

Jól ment az Irigy Hónaljmirigy-show (1,88 millió) és Győzikét is ennyien nézték, a tíz tévézőből négy figyeli Gáspárék kalandjait. A legnézettebb filmet az RTL Klub szállította, a Beépített szépség 1,78 millió nézőt érdekelt. A Jóban Rosszban legjobb eredménye 1,77 millió volt, a visszafogottabb melegek helyett inkább harsány transzvesztitákkal - és a TV2-től átigazolt Tóth Vera énekesnővel - jelentkező Esti Showder 1,52 millió embert érdekelt: az épp tévézők közel negyven százaléka nézte, amint tiszteletbeli meleggé nevezik ki Fábryt. A szerdai meccs majdnem döntetlent hozott: a Született feleségek 32 ezerrel verte meg A szökés-t.

A péntekre került Megatánc valamennyire magához tért két nagyobb vereség után a pénteki, új időpontban - bár igen nehéz összehasonlítani három rövidebb műsort egy hosszabb programmal. A teljes lakosságnál a Barátok közt ugyan verhetetlen volt, 2 millió 36 ezer nézővel, de később a Lost csak 22,4, az Odaát pedig 20,8 százalékos közönségarányt ért el a hosszú, este fél 12-ig hömpölygő Megatánc-cal párhuzamosan. A TV2 műsorát 1,14 millióan nézték (30,1 SHR), ami ugyan nem egy kirobbanó eredmény, de mindenképp javulás a szombati, kettős zakó után. A TV2 másik nagy őszi produkciója volt a Rém rendes család Budapesten - az új időpontban valamivel jobban szerepel, ugyanis "csak" százezer nézővel kapott ki a Gyilkos elmék-től - korábban a Vészhelyzet sokkal jobban elagyabugyálta Al Bundyék hazai rokonait.

Az m1-nek ezúttal nem volt egymilliós nézettséget elérő műsora, a szerdai Híradó nyert a háziversenyben, 938 ezer követővel. 850 ezer néző figyelte az Életképek-et és az Önök kérték című kívánságműsort. 800 ezer néző fölött végzett még a TV Taxi, a Kékfény és a Tévé ügyvédje. A Krém továbbra sem találja magát (ha ugyan megvolt valaha is), mert 600 ezer alatti eredményt produkált.

A negyedik legnépszerűbb hazai csatorna, a Viasat a New York-i helyszínelők sikerének, a 353 ezer nézőnek örülhetett, de ettől csak húszezerrel maradtak le a vegasi kollegák. A házibajnokságban a harmadik helyen a szerdai, élőben adott BL-meccs végzett.

A Duna tévén a rövidke sportműsorok mellett a Borsodi Liga meccsei is viszonylag népszerűek, 168 ezren látták a pénteki találkozót. A szombati Híradó volt a legnézettebb a hírműsorok közül, ebből közel 150 ezren informálódtak. Ahogy megszokhattuk, a harmadik helyre egy emberszabású emlős, a német Charlie (Majom a családban) ért be, a 104. résszel.


1/3 következő oldal >>

1. Becsületgólt lőtt a TV2

2. Célcsoport, napi bontás

3. Így mérnekKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!