ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Bár: sztárgyár
2001. július 23., hétfő, 16:29|Utolsó módosítás: 2001. július 23., hétfő, 17:26

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Tiger győzelmével ért véget Magyarország első tíz hétig tartó, napi rendszerességgel jelentkező élő szappanoperája, azaz reality show-ja. Az ötmillió forintos fődíjnál azonban nagyobb nyeremény a népszerűség, amelyre a túlnyomórészt vidékről érkező fiatalok a Viasat3 csatornán keresztüli televíziós szerepléssel szert tettek.

Tiger autogramot oszt
"Sziasztok, Zoli vagyok!" - ragadta magához a mikrofont a Fashion Café kifutóján a legutóbbi kieső az utolsó élő adás utáni bulin. Zoli továbbra is három lányt pörgetett egyszerre, ám az igazi sztár már a győztes Tiger volt, aki az Andrássy út 36. alatti kapualjból egy alacsony kerítés mögül, biztonsági emberektől körülvéve osztogatott autogramot több mint fél órán keresztül. Az adásra közel ötszázan érkeztek, a show megbecsülhető tizenévesekből álló közönségét kiegészítették a tíz év alatti és ötven év feletti rajongók. Sokan családostul jöttek az Andrássy útra, külső kerületekből - többen Csepelről -, hogy utoljára találkozzanak a fiatalokkal.

Az utolsó adásra a külföldön tartózkodó Tommy kivételével a Bár minden versenyzője eljött, az élő műsor után mindannyiukat levezették az épület pincéjébe, ahol az összes kamera által közvetített képet látni lehetett, ami a tévéképernyőktől elzártan élő játékosok számára igazi meglepetés volt. Itt is Tiger találta fel magát a leghamarabb: egyből kézbe vette a kamerákat irányító joysticket. Zoli a műsorban előzőleg elmondta, hogy nagyon sok olyan hely volt a lakásban és a caféban, ahol kameráktól zavartalanul tudtak kommunikálni egymással, de a pontos helyeket nem akarta megjelölni.

A közvetítésre Tiger a divattervező Kengurutól kapott leopárdmintás műanyag öltönyt vette fel, Tibi skótkockás nadrágban és Tiger pólójában ült a vesztes székbe. A többi versenyző közül Zsanzi viselte a legérdekesebb ruhát: fekete horgolt kétrészesének mellrészébe a bár logója volt hímezve, a törékeny Laura hajkölteményének elkészítése is több órát vehetett igénybe. Az autogramosztásban a Fashion bejáratához kiálló Zsanzi is jeleskedett, pedig a játék folyamán őt kiáltották ki a legellenszenvesebb résztvevőnek. 

Tiger párducmintában

Tiger a nyereménnyel

A szavazás 71-29 százalék arányban Tiger győzelmét hozta, az élő adást megszakító bejátszások azonban mentesek voltak minden izgalomtól. Az utolsó hetet a kampányolás töltötte ki, tehát inkább közvetítése volt egy városszerte zajló vetélkedőnek, mint jeles példája a kukkolós, pletykálkodós reality show-nak. Az utolsó hetet, mely alatt a város több pontján különböző attrakciókkal kellett rajongó szavazatokat gyűjteni, sem Tiger, sem Tibi nem élvezte annyira. "Talán ez volt a legnehezebb" - mondta Tiger. - "A kampányolás nem jött be" - értékelte Tibi az utolsó hetet, válaszolva az [origo] kérdésére. A második helyezett Tibi teljesen biztos volt benne, hogy nem fog nyerni, de, mint második helyezett szeretné megkapni a szoba néhány műszaki berendezését. Az utolsó hét legérdekesebb eseménye számára a volt, hogy Koltai Róbert most készülő Csocsójában kapott egy rövid statisztaszerepet. Tibi, aki a sorozat alatt többször is beszélt arról, hogy ismertségét szeretné a médiában kamatoztatni, szívesen filmezne is, de, ha a Viasat3 felkéri bármilyen képernyős feladatra, nem fog nemet mondani.

Tiger széles mosollyal válaszolt a képernyős jövőjét firtató kérdésre: "egyáltalán nem tudom, hogy mi lesz" - mondta. Számára a legrosszabb az volt, hogy tíz héten keresztül 3-4 órákat aludtak éjszakánként, a ritka evés, a cigaretta és az alkohol pedig biztosan megviselte szervezetét. "Egy gyomorfekélyt tutira összeszedtem" - összegezte a Bárban gyűjtött élményeit. Tiger életmódját egyébként a Bárba nemrég ellátogató Ganxsta Zolee is elismerő szavakkal illette: "Te tudsz élni, öreg!"

Tibi, Tiger és Novák Péter  fotó:Bár

Novák Péter, aki korábban színészként (Holló Színház), énekesként (Kimnowak), táncosként (Dekameron), műsorvezetőként (RTL Klub Reggeli) szerzett ismertséget, a Bár házigazdájaként sokáig nem találta meg a megfelelő hangot, de az utolsó adás után egyértelműen hasznosnak ítélte meg a műsorban való részvételét. "Úgy gondolom, jó, ha egy emberben ellentétes érzelmek dolgoznak egy feladattal kapcsolatban. Sokszor úgy éreztem magam, mintha egy félfasiszta banánköztársaságban volnék, de legalább ennyiszer tartottam jó és izgalmas dolognak" - mondta, majd hozzátette, szerinte a Bár legnagyobb hiányossága a casting volt, túl egyforma embereket válogatott ki a produkciós cég, a Pellady Pictures, így a szükségesnél jóval kevesebb konfliktus támadt a versenyzők között. Novák elmondta még, hogy a közeljövőben a Bárt követő Viasat3-as reality show-ban is feltűnhet, de valószínűbb, hogy az RTL Klubon láthatják újra a nézők, ám nem a Reggeli című műsorban.

Az országosan 45%-os lefedettségű, átlagosan 2%-os nézettségű kábelen fogható Viasat3 olyan ismertséget hozott a játékosoknak, hogy a vetélkedő vége felé közismert emberek, például a Pa-Dö-Dő-ből Lang Györgyi, is szívesen tartózkodtak a közelükben.  Valamint Novák Péter számára is elgondolkodtató pillanat lehetett, amikor az ő hátán írt alá a huszonnégy éves szegedi mixer, Tibi egy lányrajongónak szánt képeslapot.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!