ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Újra együtt a Sex Pistols
2001. december 19., szerda, 12:31|Utolsó módosítás: 2001. december 19., szerda, 13:40

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A brit királynő megkoronázásának ötvenedik évfordulóján ismét összeállhat minden idők egyik legnagyobb botrányzenekara, a Sex Pistols.

25 évvel feloszlása és öt évvel utolsó közös koncertje után ismét esély van arra, hogy összeálljon minden idők legnagyobb botrányt kavaró punkegyüttese, a Sex Pistols. 2002. június 3-án egész Nagy-Britannia II. Erzsébet királynő trónra lépésének ötvenedik évfordulóját ünnepli majd, és a jelek szerint a buliból a Pistols sem akar kimaradni.

A hivatalosan mindössze 1975 nyara és 1978 januárja között létező, majd 1996-ban egy bevallottan a tagok leapadt bankszámláinak újratöltésének érdekében lebonyolított turnéra összeálló Sex Pistolsnak nem ez lenne az első ilyen jellegű húzása. 1977-ben, a királynő megkoronázásának 25. évfordulóján azzal a God Save The Queen című kislemezzel kedveskedtek őfelségének, amelynek borítóján maga a királynő mosolygott, orrában egy biztosítótűvel. A brit himnusszal megegyező című dal hosszasan taglalta II. Erzsébet és "fasiszta rezsime" viselt dolgait, és annak ellenére, hogy egyetlen rádióadó sem játszotta és a nagyobb boltok nem voltak hajlandóak árulni, azonnal az eladási listák élére ugrott. A Pistolsnak azonban még ez sem volt elég, és az évforduló napján egy, a Temzén hajózó uszályon tartottak remek hangulatú bulit, amíg a rendőrség le nem csapott rájuk.

A négy eredeti tag - John Lydon (Johnny Rotten) énekes, Steve Jones gitáros, Paul Cook dobos és Glenn Matlock basszusgitáros - állítólag most arra készül, hogy 2002 tavaszán ismét összeálljon néhány koncert erejéig, amelyek közül az utolsót éppen június 3-án tartanák.

A ma már ötven felé közelítő tagok csak remélhetik, hogy az  utóbbi huszonöt évben az angolok engedékenyebbek lettek, hiszen a '77-es balhé után Johnny Rottent az utcán kapta el néhány royalista polgár, akik azon nyomban borotvapengével csíkosra is szaggatták.

A Sex Pistols egyik rajongói oldala

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!