ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

LGT-fesztivál a Hajógyári-szigeten
2002. január 29., kedd, 9:32|Utolsó módosítás: 2002. január 29., kedd, 9:39

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A tervek szerint június 1-jén LGT-fesztivált rendeznek a Hajógyári-szigeten. Ha az engedélyeket a zenekar és a szervezők megkapják, dalnokverseny, cirkusz és balettelőadás, a popfesztivál koncertszerű előadása és a Locomotiv GT koncertje várja a tömegeket.

Jelen pillanatban úgy fest, ha nem is a régi tabáni időket idéző május elsején, de június 1-jén ismét a zöldbe várják az LGT zenéjének híveit. A fesztiválon több színpadon várják programokkal a vélhetően több tízezres tömeget. A műszaki előkészületeket és a rend utólagos helyreállítását nagyjából ugyanaz a csapat végzi, amelyik 1992-ben, a Nyugati pályaudvaron rendezett koncerteken már bizonyított. Napokon belül eldől, hogy a rendezvény lebonyolításával melyik céget bízzák meg.

Arra a kérdésre, hogy nem zavarja-e a zenekart, hogy ezen a helyen a Sziget-fesztivált szokták megrendezni, Presser Gábor azt felelte, hogy mintha ötletcserére vállalkoztak volna: a "szigetesek" a Nyugatiban rendezték év végi bulijukat, most pedig ők mennek a Hajógyári-szigetre.

A tervezett programokról az LGT vezetője elmondta, a Roland cég segítségével hamarosan dalnokversenyt hirdetnek meg, amelyre átdolgozott és élőben előadható Loksi-dalokkal lehet nevezni. Ezeket valószínűleg egy előzsűrizésre kazettán kell beküldeni. A fesztiválon pedig a legjobbak egy kisebb színpadon be is mutathatják a dalt. Ott helyben egy zsűri pontozással dönt a helyezésekről. A legjobbakat komoly díjak is várják.

A Miénkitta téren felállítandó Miénkeza Cirkusz sátrában valódi artisták lépnek fel. Látható lesz Mindenki címmel a Magyar Állami Operaház művészeinek LGT-dalokra koreografált balettje, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról koncertszerű előadása. A nagyszínpadon pedig, amelyet várhatóan Tabánnak keresztelnek el, az est fénypontjaként az LGT ad koncertet.

Presser Gábor azt mondja - a szervezés még zajlik, egyeztetnek a lehetséges támogatókról. Az LGT legutóbb 1999-ben, a kapcsolat napján lépett a közönség elé a felvonulási téren több százezer néző előtt, de most ismét alkalom kínálkozik, hogy több generáció felidézze a fiatalságát.

Ajánlat:

Az LGT oldala

(Magyar Hirlap)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!