ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Brit sztárok Irak megtámadása ellen
2002. szeptember 18., szerda, 12:29|Utolsó módosítás: 2002. szeptember 18., szerda, 13:19

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Brit hírességek felszólították kormányukat, ne támogassa az Egyesült Államok Irak elleni háborús készülődését. Az arab ország megtámadást ellenzők között vannak a Blur és a Massive Attack együttes tagjai is.A Blur

Tiltakozó levelet küldött szerda reggel a Downing Streetbe több neves brit művész, akik meg akarják akadályozni, hogy a londoni kormány támogassa Amerika esetleges Irak elleni háborúját. Az üzenet aláírói között vannak a Massive Attack és a Blur együttesek tagjai, valamint Brian Eno zeneszerző, Ken Loach filmrendező és számos író, valamint tévésztár.

A nyílt levél felszólítja a londoni kormányt, hogy ne támogassa az Egyesült Államok Irak elleni esetleges katonai akcióját.

A tiltakozó művészek szerint a közel-keleti állam megtámadása igazságtalan lenne, és borzalmas következményekkel járhat. "Kinyílhat Pandóra szelencéje, amit talán lehetetlen lesz visszazárni. ... A közel-keleti nemzetek, akárcsak európai szomszédaink, már kinyilvánították, hogy ellenzik Irak megtámadását, amely szörnyű veszélyeket rejt magában az arab ország térségére és a világra egyaránt. Felszólítjuk a brit kormányt, hogy jelentse ki, nem támogat semmilyen, az Egyesült Államok által eltervezett katonai támadást. Azt is elvárjuk, hogy a brit vezetés figyelembe vegye az ellenzők véleményét és tartsa tiszteletben saját választóinak egyértelmű véleményét" - tartalmazza a levél, amit Harold Pinter is szignózott. A drámaíró korábban is rendszeresen tiltakozott a katonai akciók ellen. Pinter szenvedélyesen bírálta az Afganisztán elleni háborút, és a koszovói konfliktus idején is felemelte a szavát az amerikai bombázás ellen.

A szerdai nyílt levél a kormány mellett a brit polgárokat is megszólítja, akiket arra buzdít, hogy szeptember 28-án csatlakozzanak a háború elleni, londoni tüntetéshez.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!