ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Budapesten a De Phazz
2002. november 13., szerda, 16:42|Utolsó módosítás: 2002. november 13., szerda, 18:27

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Budapesten koncertezik november 29-én a nemrégiben új albummal jelentkező német kultuszformáció, a De Phazz. A kifejezetten kellemesre tervezett elektronikus alapú zenék e legegyedibbje történetében először élő ritmusszekcióval és fúvósok kíséretében lép fel, mégpedig a Petőfi Csarnokban.


Forrás: Universal MusicValóban, nehéz lenne egyértelmű, jól körülhatárolt kategóriát találni a De Phazz számára. Az efféle zenét gyűjtőnéven easy listeningnek szokták nevezni, s ez igaz e formációra is. Könnyed, kellemes hallgatnivaló ez, telt, jazzes hangzással, fúvósokkal, sok-sok énekkel és elektromos alapokkal. No meg stílussal, egyedi hangulattal.

1997-es megalakulásuk és első albumuk, a Detunized Gravity óta a De Phazz számított mint zenekar. A hangzásból és stílusból kiindulva sokan meglepődnek ezen, de a Pit Baumgartner, Karl Frierson (ének), Barbara Lahr és Otto Engelhard törzsgárdával alakult csapat ízig-vérig német formáció. Ennek megfelelően a koncertjeiken is egy ízig-vérig német jelenség, a Die Fantastischen Vier dobosa segíti ki őket. Szintén meglepő lehet a tény, de az egy ideig az együttessel közös kiadó berkeibe tartozó De Phazz készített és megjelentetett Anima Sound System-remixet is.


Ajánlat


A De Phazz oldala

Élőben a zenekar szintén tud újat, többet mutatni, mintha felvételről hallgatnánk.  A De Phazz esetében ugyanis a zenészek színpadi megjelenése is jóval látványosabb némi,  a szintetizátor feletti bólogatásnál, mint azt az elektronikus zenét élőben játszó együtteseknél megszokhattuk. A magyar fellépés közben ráadásul három nagyméretű vászonra vetített, a zenéhez kapcsolódó videoanyagban is gyönyörködhetünk.

Maga a koncert egyébként egy hosszú turné első darabjainak egyike, mely az új lemezt, a Daily Lamá-t hivatott népszerűsíteni. Az album nemrégiben jelent meg az Universal gondozásában, első klipjét, a True North-t már játsszák a zenei csatornák.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!