ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Nincs lazsálás - Biohazard-koncert és -játék
2003. május 8., csütörtök, 17:12|Utolsó módosítás: 2003. május 8., csütörtök, 17:39

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Május 13-án, kedden este hat órától a PeCsában lép fel minden brooklyni hardcore együttesek egyik legsúlyosabbika, a Biohazard. Az együttes - bár maga soha nem került az MTV sztárcsapatai közé, olyan sikerbandákat ihletett meg, mint a Korn vagy a Limp Bizkit. Játékunkkal tíz szerencsés olvasónk vendégünkként juthat be a koncertre, mindössze egy kérdésre kell válaszolnia.


Ajánlat
az együttes...
és a PeCsa honlapja
Vásároljon Biohazard lemezt!

Az [origo] vendégeként ingyen juthat be a Biohazard PeCsában tartott koncertjére tíz szerencsés olvasónk azok közül, akik helyesen válaszolnak egy, az együttessel kapcsolatos kérdésre.

A kérdés: Mit jelent az együttes negyedik albuma, a Mata Leao címe?

A helyes megfejtéseket a nyeremeny@origo.hu címre várjuk, 2003. május 12-én 14 óráig.

A nyerteseket az [origo] e-mail útján értesíti, és közli a nyeremények átvételének pontos menetét. A nyertesek teljes listája legkésőbb 2003. május 12-én 16 órától 24 órán át elérhető lesz az [origo] Szórakozás rovatából. A játékban az Axelero Rt. munkatársai nem vehetnek részt.

De mi is az a Biohazard?

A New York-i Brooklynból induló Biohazard (Evan Seinfeld - basszus gitár / vokál, Bill Graziadei - gitár / vokál, Danny Schuler - dobok, Leo Curley - gitár) az első együttesek között volt, amely zenéjében összeolvasztotta a hardcore-t a hiphoppal, nem csak zenéjében, de témáiban és stílusában is. Saját bevallása szerint a banda a "hardcore szeretetéből és az utca csábításától való ösztönös menekvésből született" 1988-ban. A Biohazard a "zenét választotta az őket körülvevő drog és erőszak ellenében". A hangzásvilágukban keveredik a Black Sabbath, a Run DMC, a Judas Priest, a Cro-Mags, a Public Enemy és a Ramones.

A Biohazard az 1990-ben megjelent, nevükkel azonos című első lemeze után indult el világhódító útjára. 1992-ben adta ki a már klasszikusnak számító Urban Discipline lemezt, mely világszerte több mint 1 millió példányban kelt el. Ezen a lemezen szerepel a Punishment című szám, melyből az MTV-n is rengeteget játszott videoklip készült.

1994-ben jelent meg a State of the World Address album, mellyel a fiúk ismét körülutazták a világot. Népszerűségük ekkor még töretlen, ez a lemez is több mint egymillió példányban kelt el. Közrejátszott a sikerben a Judgement Night főcímzenéjének elkészítése is. A Biohazard két évvel később adta ki a Mato Leao lemezt, melynek címe azt jelenti: megölni az oroszlánt. A korong megjelenése után az eredeti  gitárost, Bobby Hambelt az ex-Helmet gitáros Rob Echevarria váltja.

Az 1997-es No Holds Barred album után 1999-ben adták ki a New World Disorder-t. 2000-ben az együttes a túlélési ösztönre hivatkozva átszerveződött, és egy európai-japán turnét szervezett mindenféle lemezkiadói és menedzseri segítség nélkül.

Ez idő alatt Billy és Danny  az együttes hírhedt brooklyni próbatermét világszínvonalú stúdióvá alakította, melynek Rat Piss Studio lett a neve. A banda egy vagonnyi új zenével felszerelkezve látott hozzá a felvétel nehéz munkájához. Az eredmény az Uncivilization, a banda karrierének eddigi legsikeresebb lemeze, melyen vendégként szerepel Phillip Anselmo a Panterából, Pete Steele a Type-o-Negative-ból, Sen-Dog a Cypress Hillből, valamint a Slipknot tagjai közül is néhányan.

Az együttes legújabb albuma, a Kill or Be Killed március közepén jelent meg, ezt népszerűsíteni érkezik hazánkba a Biohazard.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!