ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Mansont feljelentették provokációja miatt
2003. december 3., szerda, 11:37|Utolsó módosítás: 2003. december 3., szerda, 12:32

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Marilyn Manson ellen nyomozás indult Svájcban, miután egy vallási szekta feljelentette a riasztó külsejéről és gyakori botrányairól közismert előadót egy színpadi produkciója miatt.


Forrás: EPA
Linktár
Marylin Manson-linkek

Egy zürichi ügyész, Michael Scherrer közölte a lapokkal, hogy Manson ellen a napokban is nyomozás folyik, mivel a feljelentés szerint koncertje során megszegte a svájci törvényeket, megsértette a vallásos embereket, és erőszakra buzdította az összesereglett sokaságot. A városban korábban adott koncertet a rémisztő fizimiskájú művész, ám azóta Manson visszatért, és újfent bizarr fellépéssel riogatta az érzékenyebb, konzervatív lakosságot.

Manson - kinek valódi neve Brian Warner - és csapata felvett művésznéven muzsikálnak: keresztnevüket a popkultúra ikonjaitól, hollywoodi sztároktól csenték, választott vezetéknevük pedig hírhedt sorozatgyilkosok előtti tisztelgés. A hátborzongató dalszövegei és csúf külseje miatt közismert énekes az Antikrisztus Szupersztár becenevet is előszeretettel használja, ami persze kivívja vallásos emberek azonnali ellenszenvét. A Sátán Egyházának tagja és tiszteletbeli papja több koncertjén is apró fecnikre tépett egy bibliát - ilyen és hasonló cselekedetei miatt céltáblája lett a világ konzervatív, vallásos csoportjainak. Ilyen csoportosulás a Svájcban (is) működő Christians For Truth is, mely feljelentette az exhibicionista, zaklatott gyermekkort maga mögött tudó művészt.

Forrás: EPA

A közelmúltban Manson ismét fellépett Svájcban, mivel keresztény csoportok és jogászok hiába próbálták megakadályozni a koncertet. A legtöbb tiltakozó szerint Manson tanai, életfelfogása és dalszövegei kifejezetten károsak a fiatalságra, ám sikertelenül próbálkoztak, az énekes és csapata felléphettek Zürichben.

"A rocker visszautasította a vádakat" - közölte Scherrer. Manson a művészi szabadságra hivatkozott, és jelezte, hogy provokatív cselekedetei csak arra szolgálnak, hogy vita induljon el az erőszak és a vallás szerepéről.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!