ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Áll a bál Robbie Williams körül
2003. december 4., csütörtök, 14:38|Utolsó módosítás: 2003. december 4., csütörtök, 14:59

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Egyes zenei szakértők érthetetlennek tartják, hogy Robbie Williams még csak nem is lett jelölve a Brit Awards "legjobb férfi előadó" kategóriájában. A művész hívei és követői úgy vélik, hogy ez a legnagyobb botrány a díj 24 éves történetében.


Forrás: MTI
Képgaléria
Robbie Budapesten

Linktár
Robbie Williams-linkek

Több zenei újságíró gondolja úgy, hogy a Take That egykori sztárja jelenleg a brit popzene zászlóshajója, ezért a düh, a felháborodás. "Robbie a legsikeresebb és legnépszerűbb szólista, aki ebben az országban feltűnt az elmúlt évtizedben, épp ezért gyalázat, hogy még csak meg sem említik a jelöltek közt" - füstölög a The Sun cikkírója.

"Ebben az évben az énekes Escapology című albuma 6,5 millió példányban fogyott világszerte. Az ő nyári, Knebworth-i produkciója minden korábbi, brit rekordot megdöntött, mivel közel 375 ezer rajongó hallotta őt három koncert során. Én eddig azt hittem, hogy a Brit Awards arról szól, hogy megünnepeljük a britek legjobbjait" - folytatja a cikkíró.

A díj odaítélésének egyik feltétele, hogy a jelöltnek rendelkeznie kell egy, 2002 augusztusa és 2003 decembere közt kiadott albummal. A díjat odaítélő szervezet saját szabályai szerint Williams indulhatna a díjért, mivel az Escapology 2002 novemberében jelent meg. A Live at Knebworth CD már nem elfogadható a díjkiosztók szerint, mivel koncertlemezről van szó. Egyes vélemények szerint itt pusztán kicsinyes bosszúról van szó, mivel a sztár tavaly kihagyta a díjátadó ceremóniát: ahelyett, hogy jelenlétével tisztelte volna meg a brit zenei díjak kiosztóit, Los Angelesből küldött egy előre felvett szöveget.

Forrás: MTI

A szervezőbizottság szóvivője próbálta lecsillapítani dühöngőket, mondván, hogy Robbie nem más, mint a szabályok áldozata - ő ugyanis az Escapology című lemezével tavaly már megnyerte a "legjobb férfi előadó" kategóriát. "Ezt a szabályt azért találtuk ki, hogy megállítsuk azt a folyamatot, hogy évről évre ugyanaz a művész nyeri el a díjat, ugyanazzal a lemezzel, produkcióval. A nyolcvanas években Annie Lennox évről évre nyert kategóriájában és ezúttal nem szeretnénk, ha ugyanez történne Robbie-val. Ő már nyert eleget" - hangzott a magyarázat.

A magyarázatot a rajongók persze szánalmas kifogásnak, nevetséges ürügynek tartják és továbbra is botrányosnak találják, hogy a 2004 február 17-én sorra kerülő ceremónián nem ünnepelhetik kedvencüket ebben a kategóriában. Azt az elvakult fanatikusok is belátják, hogy David Bowie és Sting helye jogos a listán, de csak keserűen olvasgatják a többi jelölt nevét: szerintük Darius Danesh, Gordon Haskell, Michael Ball még csak arra sem méltóak, hogy megkössék a Nagy Robbie cipőfűzőjét.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!