ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Brit elektronikus zenei fesztivál az A38-on
2004. április 2., péntek, 16:53|Utolsó módosítás: 2004. április 13., kedd, 14:41

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Április közepén a négynapos Egyesült Zenei Királyság keretében olyan dózist kap a főváros brit underground zenéből, amit nehéz lesz lábon kihordani. Csütörtöktől vasárnapig több olyan formáció váltja majd egymást az A38 színpadán, akik saját ritmusszekciójukban szinte megkerülhetetlenek. Azaz el lehet indulni egy vonalon, de nevük az adott stíluson belül előbb-utóbb biztosan felmerül majd. Egyszóval az állóhajóra látogató közönség négynapos fejtágításra számíthat, amolyan gyorstalpaló zenei továbbképzésre arról, hogy miként alakulnak a közeljövőben az egyes szubkultúrák zenei irányvonalai.


Jazz Turbulence 1/5. oldal >>

Forrás: [origo]
Ajánlat
Az Egyesült Zenei Királyság honlapja
A38 állóhajó
London Elektricity Live
Danny Breaks

Az Egyesült Zenei Királyság a Nagy-Britannia és az unióhoz hamarosan csatlakozó országok által közösen szervezett Gondolatok Sugárútján című programsorozat egyik fontos állomása. Ennek megfelelően a rendezvény a British Council és négy hazai szervezőgárda közös munkájának eredményeként jött létre. 

Az Egyesült Zenei Királyság április 15-én csütörtökön, este tízkor kezdi meg regnálását, a nyitórendezvény a Jazz Turbulence lesz. A DJ Suhaid vezette party-sorozat bár évente csak néhány alkalommal jelentkezik, akkor viszont garantáltan nagy nevekkel kavarja fel a hazai party-szcénát. DJ Krush, az Erik Truffaz Quartet, a dzihan & Kamien és a Soul Jazz Sound System után most újabb legendát sikerült hazánkba csábítaniuk: az A38-on a London Elektricity Live ad majd koncertet.

Az együttes lelke, Tony Colman dj-ként már kétszer is járt Budapesten, most viszont azzal a formációval lép majd fel, melynek születésekor az újkori elektronikus zene szülőatyjaként is emlegetett Grooverider bábáskodott - az ő rádiós műsorában játszott először élőben a London Elektricity. Ez az alkalom hatásában legalább olyan fontos állomás volt a drum and bass történetében, mint Roni Size 97-es New Forms című albumának megjelenése.

A London Elektricity volt az első olyan csapat, amelyik teljesen élőben ütötte ki a tört ritmusokat, s koncertzenekarként produkált olyan hangzást, ami korábban csak bakelitről volt elképzelhető. Úttörő szerepüket a mai napig őrzik, 2003-ban több szavazáson is az év liveact-jének, illetve koncertzenekarának választották őket.

Az élő koncertet Danny Breaks szettje követi majd. A főként scratch- és turntablism-tudományáról ismert angol lemezlovas három lemezjátszón pörgeti majd a hiphop korongokat. Danny olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint Phife Dawg, Madlib, DJ Krush, Amon Tobin, vagy éppen James Lavelle, de a jazzes hangzás sem áll tőle távol, lemezeit gyakorta játssza Gilles Peterson, Patrick Forge, és Kingsley Marshall is.

Az estét Suhaid & Negro, valamint DJ Mango kezdi és zárja, míg a Motorbárban Don Leo & Kő teszi majd fel a lemezeket.


1/5 következő oldal >>

1. Jazz Turbulence

2. Sound On Ultra Loud

3. Tilos Rádió hanghullámlovaglás

4. Selector

5. ProgramKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!