ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

D12 WORLD - Eminem és a haverok
2004. május 6., csütörtök, 15:08|Utolsó módosítás: 2004. május 7., péntek, 11:36

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Két évvel a négymillió példányban fogyott Devil's Night című debütáló album után megjelent a detroiti D12 új albuma D12 World címmel. Az együttes tagjai az élesnyelvű Eminem, az őrült Bizarre, a beatmester Kon Artis, a higgadt Swift, a nyugodt Kuniva és a freestyle király Proof. A hip-hopperek debütáló albuma korrekt kritikát kapott, az USA Today szerint "a funky-ütemek és az ördögien frappáns szójátékok" teszik feledhetetlenné. Nyerjen velünk eredeti merchandise pólót és törülközőt, és nézzen bele a klipekbe: érdemes!


1/2. oldal >>

Forrás: [origo]
Ajánlat
A D12 honlapja
Eminem honlapja
Képgaléria
D12

Videó
In the studio
Swift Freestyle
Making of My Band
My Favorite Song
40 Oz
My band
My band - eredeti
Linktár
Eminem-linkek

Az album hat országban - így az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában és Japánban - az első helyen debütált, és további tíz országban már a megjelenésének első hetében a Top 5-be került. A My Band kislemez is szépen fogy: például Németországban és Ausztráliában a listák élén áll.

"A D12 világában bármi megtörténhet. A Devil's Night csak a kezdet volt, most már itt az ideje, hogy még őrültebbek legyünk" - közölte Kuniva. Valóban, a Devil's Night és a két sikerszám, a listavezető Purple Hills és a Fight Music az új évezred egyik szupercsapatává tette a D12-et. Nem számít, hogy Eminem bezsebelt 9 Grammy-díjat, a Lose Yourself-ért egy Oscart, a 8 mérföld-ért, de az sem számít, hogy Amerika legnépszerűbb rappere. Ha a D12-ről van szó, akkor  ő is csak egy tag az együttesből.

"Együtt nőttünk fel Detroitban, jól ismerjük egymást" - emlékezett vissza Proof - "Én hoztam be Eminemet az iskolai ebédlőbe, hogy részt vehessen a rap versenyeken. Később havonta egyszer  Maurice Malone's Hip Hop Shopjában szócsatáztunk, ekkor már mindenkinek volt egy csapata. Így született a D12. Mielőtt egyáltalán szóba került volna a lemezkészítés, az volt a célunk, hogy verbális ninják legyünk, jobbak legyünk bárki másnál."

A tagokat kezdettől fogva különleges kötelék fűzi össze. Együtt nőttek fel, együtt kezdtek el rappelni. " Mi voltunk a battle-rapperek All-Star Teamje. Amikor például Bizarre ragadta magához a mikrofont, akkor sosem tudhattuk miről fog szövegelni" - kommentálta Kuniva.

Noha a csapat volt a legfontosabb, mindegyik tag saját karrierjén is dolgozott. Az igazi áttörést Eminem legendás szólósikere hozta, amiben Dr Dre keze is benne volt. Kon Artis hozzáfűzte: "Ennek köszönhetően egy szinttel feljebb kerültünk a ranglétrán. Segített abban, hogy mindnyájan a legjobbat hozzuk ki magunkból, mindig is az igazi barátság számított."

Egy csapattag, Bugz nem érhette meg a D12 sikerét, nem sokkal a Shady Recordsszal való szerződéskötés előtt meghalt. "Az utolsó kívánsága az volt, hogy vegyük be Swiftet a csapatba. Ha meghallgatod a Good Die Young-ot a mostani albumon, akkor megérted, mennyire fontos volt nekünk" - mondta Proof, kinek fia éppen aznap született, amikor Bugz meghalt.

Forrás: [origo]

A Devil's Night megjelenése után a D12 éjjel-nappal turnézott, bejárták az egész világot. "Mindenki, aki ismeri az első lemezünket, tudja, hogy mennyit fejlődtünk. Az elmúlt két évben  érettebbek lettünk" - fűzte hozzá Kon Artis. - " Annak ellenére, hogy Eminem a legnevesebb előadó köztünk, a D12 World albumon mindenki megmutatja mire képes."

A humorérzékükből semmit sem vesztettek, amit a címadó dal is bizonyít. "Olyan mintha egy house party-ba csöppennél."-kommentálja Bizarre. A szám producere Kanye West volt. Az album első kislemezdala - a My Band - abból űz tréfát, hogy rengeteg újságíró írt a D12-ről, éppúgy, ahogy bármely fiúcsapatról. "A My Band ötletét egy vicc adta. Az egész dalban Eminem az elsőszámú énekes, aki egyikünket aranyosnak, másikunkat  félénknek állít be. Az egész egy poén, amivel a médiát célozzuk meg" - magyarázta Swift.
 
A My Band mellett biztosan a klubkedvelők  kedvence lesz a 40 Oz című dal, melynek Trackboyz volt a producere. Eminem közreműködik a Git Up című számban is. Kon Artis szerint "Em dala tiszta adrenalin. Bementünk a stúdióba és megpróbáltuk lerombolni azt a képet, ami az emberekben kialakult a D12-ről. A D12 több mint egy együttes, testvérek vagyunk."


1/2 következő oldal >>

1. D12 WORLD - Eminem és a haverok

2. Nyerjen Shady Records-os pólót és törülközőt!Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!