ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Elfeledett és csúcsra jutott megasztárok
2004. november 25., csütörtök, 9:15|Utolsó módosítás: 2004. november 25., csütörtök, 12:32

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Bő egy hónapja jelentek meg sorra az első Megasztár döntőseinek nagylemezei, és a jelek szerint a műsorban másodikként végzett Oláh Ibolya anyaga a legkelendőbb - már aranylemez. A győztes, Tóth Veronika albumát korábban adták ki, így az már csak a huszonnegyedik helyen szerénykedik. Gáspár Laci korongja viszont jól fogy, 15 ezer 200 ment el belőle eddig, így aranylemez lett.


tv2

Szórakozik velünk?

Mit keres az [origo]Szórakozás rovatában?


Nyilvánítson véleményt, Önnek is jobb lesz!

Ajánlat
A Megasztár honlapja
Képgaléria
A Megasztár egy napja

Akcióban a megasztárok

Megasztár klipforgatás

Megasztár casting

Linktár
Oláh Ibolya-linkekTóth Veronika-linkek

A MAHASZ (Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége) által összeállított toplistán jelenleg Oláh Ibolya az első. Az Egy sima, egy fordított című nagylemez - melynek dalaiból hatot Presser Gábor, hatot pedig Novák Péter írt - hatodik hete van fenn a listán. A kiváló eladási adatok ellenére nem mindenkinek jön be: "Nekem személy szerint nem tetszik, de nagyon sok embernek igen, úgyhogy valószínűleg más az ízlésem. Én nem szeretem, ha éneklés helyett valaki suttog - főleg ha tud énekelni" - mondta róla Pély Barna, a Megasztár egyik zsűritagja.

"Egy-két sláger lehet a lemezen. Van benne egy dramaturgiai vezérfonal, azaz idő kell hozzá. Odafigyelve kell meghallgatni az albumot, és ez nem csak erre az anyagra igaz: a művészek nem véletlenül készítenek albumokat. Idő és figyelem kell a befogadáshoz. Olyan zenét igyekszünk csinálni, ami nem hagyja békén az embereket. Ez egy felkavaró album" - válaszolta Novák [origo] az kérdéseire.

Ugyancsak másfél hónappal ezelőtt tűnt fel a boltokban a Megasztár harmadik helyezettje, Gáspár Laci lemeze: a Hagyd meg nekem a dalt című album a hatodik hétre már finom leszálló ágba került: legjobb pozíciója a második volt, jelenleg a negyedik a legkelendőbbek közt - de tegnap aranylemez lett.

"Még jobb lett a lemez, mint amilyenre terveztem. Szerintem sok az erős, slágeres dal az albumon, holott elég két-három sláger egy lemezre. A visszajelzések nagyon jók, a stílusa pedig pont olyan, mint én vagyok. Nem akarom behatárolni, van benne funky, pop, soul, szóval színes a lemez" - mondta Laci az [origo]-nak.

TV2 zenei tehetségkutatójának győzteseként, vagyis 2004 legjobb hangjaként híressé vált Tóth Veronika is kiadta első szólólemezét. "Új dalok, vagyis nem feldolgozások, úgyhogy ezeket most fogja először hallani a közönség, ha megveszi ezt a CD-t. Többféle stílus is megtalálható, és mindegyik dal egy kicsit más" - mondta róla a közönség által megszavazott megasztár.

tv2

A lemez a második helyig jutott a hazai eladási listán, ám november második hetében már csak a 24. volt - az még hagyján, hogy Márió, a Matyi és a hegedűs vagy a Sramli Kings megelőzték, de még Zámbó Jimmy is előtte van. Tizenegy hete van a listán, így már nem számít újdonságnak - de nyolc helyet esett egyetlen hét alatt, ami a karácsonyi ajándékvásárlási láz előtt nem épp a legjobb előjel.

A Rádiós Top 40 harminchárom rádió játszási listái alapján készül minden héten. Ezen Gáspár Laci áll a legelőkelőbb helyen a megasztárok közül: az ő Hagyd meg nekem a dalt című száma a hatodik legjátszottabb (kollégái közül őt hallják leggyakrabban a rádiózók), az O-Zone után, Anastacia előtt. Tóth Vera Nem baj, hogy semmi nem jön könnyen című dala csak a 26. legjátszottabb szerzemény a rádióban, egy hellyel mögötte áll Oláh Ibolya által előadott Nem kell.

Magyar, brit és amerikai eladási listák: klikk ide!

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!