ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Megasztár: tiszta tizenkettő
2005. február 7., hétfő, 15:34|Utolsó módosítás: 2005. február 8., kedd, 11:07

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Innentől kezdve már nem lehet hibázni, kapufát lőni, kihagyni egy ziccert - ez az egyenes kiesési szakasz. A selejtezőknek vége, már csak tucatnyi, tiszta hangú, derűlátó, szerény, de titokban sokat akaró, ambiciózus énekes maradt versenyben. A tizenkét legjobb a hétvégén beköltözött egy impozáns, medencés-szaunás villába - mi meg meglátogattuk őket, mielőtt elkezdődnének a valódi döntők.


Rajt előtt 1/6. oldal >>

TV2
Ajánlat
A Megasztár oldala
Ibolya honlapja
Gáspár Laci honlapja
Leslie oldala
Képgaléria
A Megasztárok beköltöztek a Megasztár házba

A megasztár egy napja

Akcióban a megasztárok

Megasztár klipforgatás

Megasztár casting

Linktár
Megasztár-linkgyűjtemény

A 2004 őszén kezdődött második Megasztár-ra már céltudatosabb, jobban felkészült próbálkozók érkeztek, hiszen volt összehasonlítási alap. Tudták, hogy nem minden moncsicsiből lehet King Kong, körülbelül sejthették, hogy a zsűriből Soma mitől mászik a falra, vagy mi jön be Settenkedőnek, mi "jön át" Pély Barnának. Akik látták a korábbi adásokat, tudhatták, mi vár rájuk, milyen lehet az első forduló, és mi lehet, ha sikerrel veszik az akadályokat.

Az új széria döntősei felettébb vidámak és derűlátók: az optimista világképükhöz nagyban hozzájárul az, hogy a korábbi sorozatból majdnem mindenkinek jobb, érdekesebb, tartalmasabb lett az élete - a zenei sikerek mellett. Fellépések százaira hívják őket, négynek már megjelent a nagylemeze, háromnak meg készül, ami valóban nem rossz arány. Az elmúlt évtizedben olyanok is megjelentethettek albumot, akiknek fél oktáv is megoldhatatlan problémát okozott, most viszont legalább valóban tehetséges énekesek kaphatnak stúdiót, promóciót, lehetőséget. Minden bizonnyal nem övék a legjobb hang az országban, de mint tudjuk, a tévé nagy úr: a nagyközönség számára, amit mutat a tévé, az van, ami nem tűnik fel a képernyőn, az nincs.

Hogy számok ne csak a cédéken legyenek: a mindenféle luxussal felszerelt budai, hegytetőn lévő villa nyolcszáz négyzetméteres, öt hálószobával, öt fürdőszobával rendelkezik, több konyha is található benne. Májusig bérli a produkció. Négy szinten terpeszkedik, még lift is akad, bár a fiatal, stramm lakók szerint ennyi lépcsőzés nem árthat. Legalul a szauna, a szolárium, a medence és egy bárpult található, minden adott a lazításra, itt lehet élni az unatkozó, henyélő milliomosok léha életét - abban a pár szűk órában, mikor nincs kötelező gyakorlás.

Egy szinttel feljebb próbaterem, hifi, tükörfalak, itt zajlik a munka nagy része, énektanár, tánctanár, divatkreátor bevonásával. Reggel tíz és délután három közt kötelező programok vannak, ének- és táncórák, majd általában érkezik a stylist, hogy a szombati show-kon majd feltűnő fellépőruhákat ne csak egy próbababán, hanem az élő, izgő-mozgó célszemélyen is kipróbálhassa. Ha ő is végzett, ha nincs már kötött program, akkor mindenki mehet szabadon - lényeg, hogy másnap reggelre ott legyen, kipihenten, elfogadható állapotban. "Ez nem börtön. Volt olyan, aki már otthon aludt, holott csak két napja költöztek be" - tudjuk meg egy illetékestől.

Nem egy lepukkant külvárosi kolesz, nem egy leterhelt youth hostel: mindenhol márvány vagy szőnyegpadló, igényes és új berendezés. Ha a táncórák után még mozognának - vagy ledolgoznák a vacsorát -, evezőpadot is találnak. A harmadik napon még szép rend van: csak pár cédé, DVD hever szanaszét, a kabát a székre dobva, egy gitár pihen az ágyon. De rend van, be van ágyazva, a fiatal tehetségek készültek a szemlére.

Fotó: Fábián Évi

Az első szériából sokaknak sikerült. Gáspár Laci, Oláh Ibolya és Tóth Veronika albuma is vezette megjelenése után a legkeresettebb lemezek MAHASZ-listáját. A Hagyd meg nekem a dalt című Gáspár Laci-lemez jelenleg hatodik, tizennyolc hete van a legjobban közt.

Ibolya Egy sima, egy fordított című albuma tizenhét hete van az élmezőnyben, momentán a tizenkettedik legkeresettebb zenei anyag az országban. Bár aranylemez lett Veronika debütáló anyaga is, az ő lemeze már nincs a negyvenes listán. Szabó Leslie korongja is szépen fogyott, a többiek közül meg ketten-hárman is komolyan készülnek, saját albummal.

Szombaton start. Minden héten más stílusban kell előadniuk - és eladniuk - magukat. A legvégéig már csak a legsokoldalúbb, legrokonszenvesebb próbálkozók juthatnak el, de persze a korábban kihulló, karakteres, saját stílussal rendelkező énekesek is befuthatnak még. Nekünk annyi időnk volt, hogy a tizenkét leendő megasztárból öttel beszélgessünk.


1/6 következő oldal >>

1. Rajt előtt

2. Kósa Ivett mer nagyot álmodni

3. Bartók Eszter: Én a csodákat otthon élem meg

4. Torres Dani: Nem bírnék világoskék zakóban haknizni

5. Palcsó Tamás: Önkritikus vagyok, nem tudnak meglepni

6. Caramel: Csak most fogom fel, hogy itt vagyokKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!