Elkészítési idő:
Alapanyagok:
A mennyiségek egy 26 centis formára elegendőek.
A szívet borsos, babérleveles vízben puhára főzöm, a levét nem szűröm le a mosogatóba. A vesét megtisztítom, felkockázom, a húst is, és bőséges vajon körbesütöm. Kiveszem a húsokat, a zsiradékon megpirítom a hagymát, visszarakom a húsokat.
Leöntöm konyakkal, elforralom róla. Felöntöm a szív levével, belekeverem a felkockázott szívet és összeforralom. Sózom, borsozom, kevés friss, apróra vágott tárkonnyal és kakukkfűvel ízesítem.
A formát kibélelem a fél centisre nyújtott tésztával, beletöltöm a húsokat, a tetejére is vágok a tésztából és 150 fokos sütőben készre sütöm.
Tanács: Alattomosan nehéz, nagyon zsíros étel, csak óvatosan vele.