Cigánypecsenye

cigánypecsenye
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 30 perc

Hozzávalók:

  • 2 db, másfél centi vastag tarjaszelet
  • 7-8 gerezd fokhagyma pépesítve
  • 2 db ujjnyi vastag szelet szalonna
  • édes fűszerpaprika, só

A húst finoman megcsapkodom egy klopfolóval, de inkább csak élvezetből, nem kell szétlapítani, maradjon jó vastag, akkor lesz szaftos.

Az ujjnyi szalonnaszeletet kakastaréjra bevagdosom, egy serpenyőben ropogósra sütöm.

Kiveszem a zsírból. A tarját a sóval elkevert fűszerpaprikába forgatom és a bőven maradt zsírban közepes lángon puhára sütöm.

A húsra kenem a pépesített fokhagymát, ráhelyezem a szalonnataréjt, forrón tálalom.

Megjegyzés: Fogyasztása után két napra felfüggesztek minden szociális tevékenységet, a közösségi médiákat is óvatosan használom.