Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 50 perc

Hozzávalók, fejenként:

  • egy csirkecomb, vagy 20 dkg bárány/borjúcomb, ki mit szeret
  • 1/2 l tejszín
  • 10 dkg vaj
  • csapott evőkanál liszt
  • fél répa
  • fehérrépa
  • 4-5 db gyöngyhagyma
  • 2 evőkanál cukorborsó, vagy ceruzabab, de a zöldségekből elmaradhat, ha nincs kéznél
  • petrezselyem
  • fehér alaplé, vagy bor opcionális, ezekkel vegyítve könnyebb lesz a végeredmény

A húst feldarabolom, a vajon elveszem a rózsaszín színét, nem pirítom. Kiveszem a vajból, belerakom a zöldségeket, ressre piritom.

Kiveszem a zöldségeket, a vajon éppen megkeverem a lisztet, a húst  visszarakom bele.

Felöntöm vagy csak tejszínnel, és abban, folyamatosan felöntögetve puhára főzöm, vagy először fehér borral öntöm fel, azt elforralom, ekkor öntöm fel tejszínnel, de a tejszínt felezhetem alaplével is, szabad a pálya.

Ha éppen megpuhult a húst, hozzáadom a zöldségeket, összemelegítem, tálalom.

Megjegyzés: a zöldségeket tényleg nem főzöm meg, csak éppen ressre rottyantom a hússal.