Gyömbéres-csípős pacal

pacal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc nettó, 210 perc (bruttó), éjszakai pihentetés

Alapanyagok:

  • 1 egész százrejtekű pacal felcsíkozva
  • 1 l marha alaplé
  • Ökölnyi gyömbér lereszelve
  • Csilipaprika ízlés szerint
  • Reszelt fokhagyma ízlés szerint
  • só, ecet,
  • kínai ötfűszer-keverék

A felcsíkozott pacalt a többi hozzávalóval, fűszerekkel és a fokhagyma egyik felével felrakom főni az alaplében.

Amikor megpuhult, hozzákeverem a maradék friss fokhagymát, elrakom hidegre pihenni egy éjszakát.

Tanácsok: Egyáltalán nem baj, ha apacal nem szép fehérre hidrogénezett, hanem barnás.