Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók :
- 20 dkg csirkemell, felcsíkozva
- 2 db pici, piros, friss csilipaprika
- körömnyi galangagyökér felszeletelve
- körömnyi gyömbér felszeletelve
- 1 db szétlapított citromfű
- 1 db kaffir lime levél
- 1 evőkanál halszósz
- 1/2-1/2 kis csokor friss koriander és bazsalikom
- 1 zöldcitrom leve
- 1/2 l kókusztej
- olaj, só
A csirkehúst olajon lepirítom.
Felöntöm a vízzel, beledobom a galangát és a gyömbért, egy félbehasított csilit, a citromfű felét, a durvára vágott citromlevelet, negyed órát forralom. Halszósszal ízesítem.
Egy tányérba rakom a csirkehúst, a megtépkedett fűszernövényeket, a finom csíkokra vágott maradék citromfüvet, a másik, finomra karikázott csilipaprikát, a lobogó levest rászűröm, várok pár percet, belecsavarom a citromlevet és huhogva megeszem.
Megjegyzés: Ha megvannak a nyavalyás alapanyagok (szerencsére mind jól tárolható, fagyasztható) hihetetlenül gyors, könnyű és finom étel.