Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók :

  • 20 dkg csirkemell, felcsíkozva
  • 2 db pici, piros, friss csilipaprika
  • körömnyi galangagyökér felszeletelve
  • körömnyi gyömbér felszeletelve
  • 1 db szétlapított citromfű
  • 1 db kaffir lime levél
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1/2-1/2 kis csokor friss koriander és bazsalikom
  • 1 zöldcitrom leve
  • 1/2 l kókusztej
  • olaj, só

A csirkehúst olajon lepirítom.

Felöntöm a vízzel, beledobom a galangát és a gyömbért, egy félbehasított csilit, a citromfű felét, a durvára vágott citromlevelet, negyed órát forralom. Halszósszal ízesítem.

Egy tányérba rakom a csirkehúst, a megtépkedett fűszernövényeket, a finom csíkokra vágott maradék citromfüvet, a másik, finomra karikázott csilipaprikát, a lobogó levest rászűröm, várok pár percet, belecsavarom a citromlevet és huhogva megeszem.

Megjegyzés: Ha megvannak a nyavalyás alapanyagok (szerencsére mind jól tárolható, fagyasztható) hihetetlenül gyors, könnyű és finom étel.