Libamájhab

libamájhab
Vágólapra másolva!
  
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc bruttó 45 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg hízott libamáj, akár nyesedék is megfelel
  • 2 evőkanál jéghideg víz
  • 1/ dl jéghideg konyak
  • frissen őrölt bors, Maldon só

A májat alaposan meg kell tisztítani az erektől, hártyáktól, feldarabolni.

Érdemes visszarakni fél órára a hűtőbe a megtisztítástól olvadozó alapanyagot.

A hűtőből kivéve, a robotgép habverőjével kell átdolgozni, amikor már pépesedik, lazul, lassacskánt lehet hozzáadagolni a vizet és a konyakot.

Úgy 10 perc átdolgozás után a máj könnyű, habos krém lesz, gyorsan lehet kenyérre kínálni, borssal, különleges sóval megszórni. Rögtön tálalni kell.

Megjegyzés: Késes turmixszal, botmixerrel nem lehet habosítani, az pépesít.